Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sındırgı´da kurtuluş coşkusu

Sındırgı´da kurtuluş coşkusu

Sındırgı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Sındırgı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Garnizon Komutanı Binbaşı Soner Akınsoy, resmi ve özel dairelerin müdürleri ile vatandaşların katıldığı törende konuşan Sındırgı Belediye Başkanı Yavaş, ?Kurtuluş bayramımız 3 Eylül hepimize kutlu olsun. Rabbim bu memlekete bir daha kurtuluş savaşı yaptırmasın diyorum o gün bu memleket üzerinde kara bulutlar çöktüğünde kim var denildiğinde biz varız diyen her camiadan kadın ve erkeğiyle, ihtiyar ve genciyle bu mücadeleye katkı sunmuş şehit olmuş gazi olmuş bütün ecdadımızı hayırla, minnetle yad ediyorum ruhları şad olsun . Sındırgının kurtuluş bayramı kutlu olsun diyorum.? dedi.
Başkan Yavaş´ın konuşmasından sonra program şiirlerin okunması, Yağcıbedir Mehteran Takımı ve Askeri Bando gösterileriyle devam etti.
Devam eden terör festivali iptal ettirdi

/resimler/2015-9/7/0001324375947.jpg
Her yıl 3 Eylül´de Sındırgının düşman işgalinden kurtuluşu kutlamalarında geleneksel olarak Uluslararası Yağcıbedir Halı Festivali yapılırdı.
Ancak bu yıl ülke genelindeki terör saldırılarında şehit olan askerlerimiz ve emniyet güçlerimize gösterilen saygı nedeniyle Sındırgı Yağcıbedir Halı Festival Meclis Kararı ile bu yıl iptal edildi.
Sındırgı Belediye Meclisinde alınan bu örnek karar, Belediye Personeli tarafından Sındırgı´nın kurtuluşunun kutlandığı tören alanında açtığı pankartla destek verdi.
Tüm Belediye personelisinin ´Sizi Yüreğimize Yazdık.. Şehitlerimize Allah´tan Rahmet Diliyoruz´ yazılı pankartı taşıyarak örnek bir davranışa imza atan belediyecilere, tören alanındaki tüm vatandaşlar alkışla destek verdi.
Tören sonunda protokol üyeleri pankartla birlikte fotoğraf çektirerek önemli mesaj verdiler.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Sındırgı kurtuluş coşkusu
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli