Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sındırgı´da BENGİ Projesi bereketi

Sındırgı´da BENGİ Projesi bereketi

Minik yazarlardan Öykü Tepesi kitabı

Sındırgı Düvertepe Yatılı Bölge Okulu (YBİO) öğrencileri tarafından yazılan Öykü Tepesi hikâye kitabının tanıtımı yapıldı.
Sındırgı ilçesinde eğitimde kaliteyi arttırmak ve okuma alışkanlığı kazandırmak adına devam eden BENGİ projesi kapsamında şair-yazar Mehtap Altan önderliğinde Düvertepe YBİO´da eğitim gören 19 öğrencinin yazdığı hikâyelerin yer aldığı Öykü Tepesi adlı hikâye kitabı çıkarıldı.
Köy okulu olarak görülen Düvertepe Yatılı Bölge Okulu öğrencileri yalnızca ders kitaplarına boğulmadığı gibi her alanda eğitim anlayışı ile öğrencilerin kendilerini keşfetmeleri sağlanıyor.
Biri ilkokul, 18´i ortaokul öğrencisi olmak üzere öğrencilerin yaşamlarından esinlenerek yazdığı kısa hikayeler den oluşan Öykü Tepesi adlı kitabın tanıtımı Düvertepe YBİO´ da düzenlenen etkinliklerle gerçekleştirildi.
Okul Müdürü Rasim Tokdemir kitabın yaklaşık 4 ay gibi bir sürede hazırlandığını belirtti.
127 sayfalık kitabın editörlüğünü yapan şair-yazar Mehtap Altan kitabın tanıtımını yaptı. Okuma alışkanlığı ile ilgili de çeşitli gösteriler yapıldı. Engelliler için işaret dili şeklinde yapılan gösteri büyük beğeni topladı.
Program sonunda öğrenciler yazdıkları kitabı imzaladı. Küçük yaşta bu tür bir organizasyonda yer alan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okundu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli