Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sındırgı Belediyesi geçici olarak taşındı

Sındırgı Belediyesi geçici olarak taşındı

Sındırgı Belediyesi olarak kullanılan mevcut bina yıkılarak yerine 4 katlı ilçe mimarisine uygun yeni bina yapılacağı açıklandı.

Sındırgı Belediyesi olarak kullanılan mevcut bina yıkılarak yerine 4 katlı ilçe mimarisine uygun yeni bina yapılacağı açıklandı.
Mevcut belediye binasında hizmet veren birimler Kapalı Pazaryeri yanında bulun hal binasına taşınarak hizmet vermeye başladı. Cumhuriyet Meydanında bulunan mevcut binanın yıkılmadan önce Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Amirleri ve personelinde katılımıyla hatıra fotoğrafı çekildi.
Başkan Yavaş, yeni belediye binasında, Sındırgıda ki hizmetin kalitesini artırabilmek ve daha hızlı bir şekilde halka hizmet vermek istediklerini ifade etti.
1957 yılında yapıldığı için tarihi bir bina olmadığını ve ihtiyaçlara cevap vermediği için yeni bina yapılması gerektiğini belirten Başkan Yavaş, Balıkesir'in Büyükşehir olmasından dolayı 5 birimimiz, 15 birime çıktı. Yine hizmet ağımız 5 mahalleden bugün 74 mahalleye çıktığımız ihtiyacımızı karşılamayan binanın da bir ömrü vardır. Zemin katı tamamen düz olacak bir bina yapıyoruz. Buda engellilerin ve belediyeye gelen % 80 insanın ihtiyacını karşılayabilmesi için önemli. Yine birinci katta 150 metrekarelik bir boş alan var. Burada resim sergisi, el sanatları sergisi yapılabildiği zaman çok rahat herkesin görebileceği bir ortam birinci katta yapmış olacak. Yine binamız birinci katta geride ikinci katta 3 metre önde olacak. Bu binada altta katta bir geri çekme var. Bunun sebebi de şu Türkiye'de şu anda olan Yağcı Bedir Halısının pazarı sadece Sındırgı'da var. Onun için yazın gölgelik, kışın ise yağmurdan korunaklı bir alan olmuş olacak. Belediye binası yapılırken Meydan tamamen kaldırıp yerin altına 42 araçlık bir park yapılacak. 2 ve 3 katlarında teknik ve idari başkan yardımcılarına, en önemli 4. Kat. Yine 74 mahallemiz var muhtarlar var yani bu alanla alakalı en üst katta 100 kişilik toplantı salonumuz olacak” dedi.
Başkan Yavaş, konuşmasının sonunda yeni binanın 10 ay içinde tamamlanacağını bildirdi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli