Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Sındırgı ve Edremit AK Parti heyeti Ankaradan alacağını aldı

Sındırgı ve Edremit AK Parti heyeti Ankaradan alacağını aldı

AK Parti Olağan Genel Kuruluna giden, parti teşkilatları kongre tamamlandıktan sonra, TBMMni ziyaret edip, bölge milletvekilleriyle istişarede bulunuldu.

AK Parti Olağan Genel Kuruluna giden, parti teşkilatları kongre tamamlandıktan sonra, TBMM`ni ziyaret edip, bölge milletvekilleriyle istişarede bulunuldu.
Ankara`ya gidenler arasında AKP Sındırgı Teşkilatı da vardı. AKP Sındırgı İlçe Başkanı Danyal Eroğlu, başkanlığında Ankara`ya giden Sındırgı heyeti, büyük kongreye katıldıktan sonra mecliste bölge milletvekilleri ile bir araya geldi.
AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu`nu ziyaret eden Sındırgı`lılar, mecliste kısa süre devam eden görüşmenin ardından, hep birlikte Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ile görüşmek üzere bakanlığın yolunu tuttular.
İlçede, Uzman Doktor sıkıntısının görüşüldüğü bakanlıkta yapılan görüşmelerde, 18 Ekim`deki doktor atamalarında Sındırgı Devlet Hastanesi`ne uzman doktor atanacağı sözünü aldılar.
Sındırgı heyetinin ikinci durağı Milli Eğitim Bakanlığıydı. Sındırgı`da boş bulunan lise binasına yeni bir okul açılmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Ömer Açıkgöz ile bir görüşme yapıldı. Yapılan görüşmede, Sındırgı`ya yeni bir Turizm Ticaret Lisesi açılması kararı alındı. Bu okul hem yatılı olacak hem de muhasebe, finans ve bilişim teknolojileri bölümleri olacak. Bu okulun faaliyete girmesiyle, Sındırgı da gelişen termal turizme alt yapı oluşturması hedefleniyor. Ayrıca Sındırgı da mevcut Mesleki Teknik Lisesine de yeni bir halıcılık bölümü açılıyor.
Öte yandan AK Parti Edremit İlçe Başkanı Harun Yüzüak, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel ile beraber TBMM`de AKP Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu`nu ayrıca ziyarette bulundular. Yapılan ziyaretin ana konusu, Edremit ve Kadıköy`de yapılacak yatırımlarla ilgiliydi. 
Aydınlıoğlu, gelen heyete, Sosyal Güvenlik Kurumunun yeni ilçe binası kesin yatırım programına alındığı müjdesini verirken, yakın bir zamanda ihalesinin yapılacağını aktardı.
İhale hazırlıklarının devam ettiğini bildiren Aydınlıoğlu, diğer taraftan Edremit`e yeni yapılacak olan devlet hastanesinin yeri ile ilgili Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda bir iki hafta içinde bölgede tekrar inceleme yapılarak hastanenin yeri belirlenecek ve daha sonra inşaat hazırlıklarına başlanacaktır diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı