Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sındırgı Bilgi Evi yenilendi

Sındırgı Bilgi Evi yenilendi

Sındırgı Bilgi Evi yenilenmiş haliyle Çarşamba günü açılıyor.

Sındırgı Bilgi Evi yenilenmiş haliyle Çarşamba günü açılıyor.
Sındırgı ilçesinde Öğrencilerin güvenli ortamda ödevlerini yaptığı Bilgi Evi yenilenmiş hali ile hizmete giriyor.
Bilgi Evi için hayırsever işadamı Remzi Çakır'a ait tarihi binanın restore edilip ücretsiz olarak belediyeye Bilgi Evi olarak kullanılması amacıyla tahsis edilmesinin ardından 2007 yılında İstanbul'un Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın bilgisayar, kitap ve projeksiyon makinesi vermesiyle hizmete girmişti.
Bilgi Evinde yenileme çalışmaları başlatan Başkan Yavaş, Bilgi Evi'nin modern bir görüntüye kavuşturulması gerekiyordu diye konuştu.
Çalışmalar kapsamında Bilgi Evi boyandı, bilgisayar ve monitörleri değiştirilerek daha modern bir görünüme kavuştu. Öğrencilerin yaz tatilinde ev ortamında kullanabilecekleri Bilgi Evi 4 Haziran Çarşamba günü hizmete girecek. Öğrencilerin internete kolay ulaşması ve zararlarından korunarak güvenli ortamda girebilmeleri için bir görevli de çocuklara nezaret ediyor. Ayrıca Bilgi Evi'nde öğrenciler için bilgisayar, satranç, çeşitli hikâye, roman, ansiklopedi ve dergilerden oluşan kütüphane bulunuyor. Gazete okuma alışkanlığı gelişmesi için her gün ulusal gazetelerde Bilgi Evi'nde yerini alıyor.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false