Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Sındırgı Belediyesi’ne “Erişilebilirlik Belgesi”

Sındırgı Belediyesi’ne “Erişilebilirlik Belgesi”

Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Geneli Erişilebilirlik Belgesi Alan tek İlçe Belediyesi oldu.

Sındırgı Belediyesi, Balıkesir Geneli Erişilebilirlik Belgesi Alan tek İlçe Belediyesi oldu. 
Balıkesir'de "Engelliler için erişilebilirlik seferberliği" sebebiyle "Erişilebilirlik Belgesi" almaya hak kazanan tek ilçe belediyesi Sındırgı Belediyesi oldu. 
Balıkesir Valiliği Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan incelemede Sındırgı Belediyesi "Erişilebilirlik Belgesi" almaya hak kazandı. Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş "Erişilebilirlik Belgesi”ni Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ tan aldı. 
Büyükşehir yasası ile hizmet ağının genişlemesi ve birimler açısında çalışma alanının yetersizliği sebebi ile yapılan yeni Sındırgı Belediyesi Hizmet Binası geçtiğimiz yıllarda vatandaşların hizmetine sunuldu. 
Son teknoloji ile detaylandırılmış ve sıkça düşünülmüş bir proje ile yapımı gerçekleştirilen Sındırgı Belediyesi Hizmet Binası bir hikâyeyi taşıdığı gibi her kesimden vatandaşın kolaylıkla kullanabilmesi için en ince detayları barındırıyor. Özellikle engelli vatandaşların rahatlığını sağlayan çalışmalar vatandaşların yüzünü güldürürken, engelli ve yaşlı vatandaşlar 4 katlı binanın tamamını hiç kimseden yardım almadan rahatça gezebiliyor. Sındırgı Belediyesi hizmet binasının yanı sıra ilçe genelinde yürüttüğü projelerin tamamında da engelli vatandaşların rahatlığını öncelikli tutuyor. 
Belediye binası ile entegre bir şekilde yapılan Cumhuriyet Meydanı, kaldırım çalışmaları ile engelli vatandaşlar rahat etti. Bunun yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi destekleri ile Sındırgı'da 250’ye yakın akülü engelli aracı ve tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı