Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sındırgı ve Gölcük arası grup yolu 3 yılda tamamlandı

Sındırgı ve Gölcük arası grup yolu 3 yılda tamamlandı

Sındırgı İlçesi ve Gölcük grup yolunun hizmete girmesiyle 30 yıllık hayal gerçeğe dönüşmüş oldu.

Sındırgı ilçesinde Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü 141. Şube şefliği ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile yapılan 24 km uzunluğundaki Sındırgı ? Gölcük grup yolunda çalışmalar tamamlandı.
Cüneyt ? Kozlu ? Alacaatlı ? Kızılgür - Karakaya ? Eğridere ? Alakır - Gölcük ? Akçakısrak kırsal mahallerine hizmet verecek 24 km uzunluğundaki grup yolunda karayolları ve Sındırgı Belediyesi ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde yol genişliği 4,5 metreden 11 metreye çıkarıldı.
3 etapta tamamlanan yol, ekiplerin fedakar çalışmaları ile 3 yılda bitti. Trafik işaretleri, yol çizgileri ve bariyerleri ile karayolları standardında yol ulaşımı kolaylaştırırken, yol çalışmaları kapsamında Karakaya ? Alacaatlı mahalleleri arasında sati kaplama çalışması tamamlanıp, süpürme ve çizgi çalışmalarına başlandı.
Sındırgı ? Gölcük grup yolunu kullanacak sürücülerin mıcıra karşı dikkatli olmaları uyarısı da yapıldı.
Grup yolu yapım çalışmalarında ise; Yol güzergâhı üzerinde tarlası ve evi bulunan vatandaşlar yolun genişlemesi için fedakarlıkta bulunarak ev ve arazilerinin bir kısmını yola bedelsiz terk ederek örnek davranış sergilemişlerdi. Özellikle mahalle içerisinde ev ve bahçelerinden fedakârlık yapan vatandaşların tadilat işlemleri de Sındırgı Belediyesi fen işleri ekipleri tarafından yapıldı.
Yolun yapılması ile birlikte hem daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlandığı gibi üretilen ürünlerin pazara ulaşımı da kolaylaşırken, bölgede yoğun bir şekilde üretilen domates, biber gibi ürünlerin taşınması ağır vasıtalar için çile olmaktan çıktı. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli