Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sındırgı, sezonun ilk yağlı güreşlerine ev sahipliği yaptı

Sındırgı, sezonun ilk yağlı güreşlerine ev sahipliği yaptı

2017 Yağlı güreş sezonunun ilk güreşleri Sındırgı ilçesi Yüreğil Mahallesinde gerçekleşti.

2017 Yağlı güreş sezonunun ilk güreşleri Sındırgı ilçesi Yüreğil Mahallesinde gerçekleşti.
İki yıldan bu yana düzenlenen güreşlere Yüreğil mahallesinde doğan 1946-1947 tarihi Kırkpınar Başpehlivanı Şerif Pehlivan´ın ismi verildi.
15 yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen Yüreğil Şerif Pehlivan Yağlı güreşlerinin bu yıl 2. si düzenlendi. Hava muhalefetine rağmen binlerce güreş sever kadını, yaşlısı, genci ve çocuğu ile er meydanını doldurdu.
Dört Kırkpınar Başpehlivanı´nın katıldığı güreşte Türkiye´nin farklı bölgelerinden yüzlerce güreşçi katıldı. Kıran kırana geçen mücadelenin ardından Yüreğil Şerif Pehlivan Güreşlerinin başpehlivanlığı Hasan Zeybek kazandı.
Düzenlenen güreş müsabakalarına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, AK Parti Sındırgı İlçe Başkanı Mustafa Atla, Balıkesir Güreş İl Temsilcisi ve Türkiye Güreş Federasyonu Marmara Bölge Sorumlusu Raşit Ataş, Şerif Pehlivanın torunu Balıkesir Merkez Komutanı Piyade Albay Evren Ünal ve Şerif Pehlivanın oğulları, protokol üyeleri, STK temsilcileri, çevre il ve ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli