Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sındırgı kurtuluşunu coşkuyla kutladı

Sındırgı kurtuluşunu coşkuyla kutladı

Sındırgı ilçesinin 3 Eylül kurtuluş günü çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Resmi kutlama programı ilçe girişinde bulunan Kuva-yi Milliye Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Sındırgı ilçesinin 3 Eylül kurtuluş günü çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Resmi kutlama programı ilçe girişinde bulunan Kuva-yi Milliye Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Kuva-yi Milliye´nin doğduğu toprak Sındırgı´nın 1922 yılında düşman işgalinden kurtuluşu için mücadele eden ve tüm şehitler anısına yapılan kortej yürüyüşü ile program devam etti. Korteje Sındırgı Atlı Cirit Spor Kulübü üyeleri atları ve Türk bayrakları ile eşlik ettiler.
Kortej yürüyüşü sonrasında etkinlikler Cumhuriyet Meydanında Mustafa Kemal Atatürk ve Kuva-yi Milliye kahramanları İbrahim Ethem Akıncı, Makbule Efe´nin yer aldığı anıt heykeli önünde devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan programda İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş vatandaşların kurtuluş bayramını kutladı.
Günün anlamını belirten konuşmayı yapan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ?İlçemizin kurtuluşunun 95. Yıldönümü kutlu olsun. 3 Eylül 1922?de bu memleket düşmanı silmiş süpürmüş, muhteşem bir zafer kazanmıştır. İbrahim Ethem Akıncı´lar Makbule Efe´ler çıkarmıştır. Dün olduğu gibi söz konusu vatan olunca bugün de aynı şekilde kenetlenmeye, düşmana karşı savaşmaya her daim hazırdır bu millet. Bunun örneğini 15 Temmuz´da gördük. Başta Mustafa Kemal Atatürk, Kuva-yi Milliye kahramanları İbrahim Ethem Akıncı ve Makbule Efe olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Allah´ım bu ülkeye bir daha o günleri yaşatmasın. ? dedi.
Kutlama programı şiir dinletileri, halk oyunları ve Sındırgı Belediyesi güreş takımının gösterileri ile devam etti. Şehitler için yapılan duaların ardından şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli