Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sındırgı-Kertil Mesire alanı halka açılıyor

Sındırgı-Kertil Mesire alanı halka açılıyor

Sındırgı ilçesinde bulunan Kertil Mesire alanı vatandaşların hizmetine açılabilmesi için temizlik çalışmaları başlatıldı.

Sındırgı ilçesinde bulunan Kertil Mesire alanı vatandaşların hizmetine açılabilmesi için temizlik çalışmaları başlatıldı.
Orman İşletme Müdürlüğü ve Sındırgı Belediyesi personeli tarafından yapılan temizlik çalışmalarında çetin geçen kışın izleri siliniyor.
Çevre il ve ilçelerden vatandaşların piknik yapmak için tercih ettiği Kertil Mesire alanı tekrar eski günlerine kavuşabilmesi için çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Kertil Mesire alanında bulunan et lokantasının yakın zaman içinde hizmete açılacağını açıkladı.
Kertil Mesire alanını Orman İşletme Müdürlüğünden 39 yıllığına kiraladıklarını belirten Başkan Yavaş, ?Şu anda Sındırgı´ya 9 km mesafedeki Çamurlu ismiyle bilinen ama Kertil Mesire alanındayız. Bu alan yıllar boyunca 1984 yılına kadar İzmir ? İstanbul yolu güzergâhında bulunan hem Akhisarlıların hem de Sındırgılıların piknik yaptıkları hatta pikniğin ötesinde her düğünde mutlaka düğün sahiplerinin gelip gelinin, damadın veya sünnet çocuğunun oynadığı davul zurnaların çalındığı bir alandayız. Tabi onlarca lokanta vardı bu bölgede bu lokantalar yol 1984 yılında Sındırgı´dan gidince lokantalarla beraber buralar öldü. Biz geçen 2004 -2009 tarihleri arasında bu bölgede et lokantası olarak işletmiştik. Arkasından tatbikî benim zamanımdan sonra kapanmış. Kapandıktan sonra ise tekrar hayat bulabilmesi için şuan Orman İşletme Müdürlüğümüzden burayı 39 yıllığına kiraladık. Buranın suyu akmazken, BASKİ tarafından suyu akar hale getirildi. Çevrede ise ciddi bir hummalı temizlik çalışması başladı. Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile beraber burada yaptığımız çalışma neticesinde güzel bir çevre temizliği yapıldı. Arkasından da doğal bir ortamı tekrar yaşatabilmek maksadıyla hem bankların hem de masaların tekrar piknik yapılabilecek hale getirebilmesi içinde Orman İşletme Müdürlüğümüzce ortak bir çalışma başlattık. İnşallah çok yakın bir zamanda şuanda çevre temizliği yapılan yerin tekrar eski günlerinde ki gibi piknik yapılacak hale dönüştürülecek.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli