Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sındırgı İlçesinde kültür gezilerine devam

Sındırgı İlçesinde kültür gezilerine devam

Sındırgı Belediyesi kültür gezilerinin bu sefer ki durağı Osmanlı´ya başkentlik yapmış manevi ve tarihi değeri yüksek Edirne oldu.


Sındırgı Belediyesi organizasyonunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda aralarında Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti Sındırgı İlçe Başkanı Mustafa Atla, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşların bulunduğu 50 kişilik heyet Edirne gezisine katıldı. Muhtarlar daha öncede İstanbul, Konya, Nevşehir gezilerine katılmıştı.
Mimar Sinan´ın ustalık eserim olarak nitelendirdiği ve mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Selimiye Camisi ile başlayan kültür gezisi kapsamında Sağlık Müzesi, Edirne Belediyesi, Askeri Hastane Şehitliği, Meriç Köprüsü, Kırkpınar Er Meydanı, kara tren ve il gezisi gerçekleştirildi. Edirne Belediyesi rehberliğinde gerçekleşen gezi de katılımcılar oldukça keyifli anlar yaşadı.
Kırkpınar er meydanında bulunan Sındırgı´lı Kırkpınar başpehlivanlarından Mehmet Ali Yağcı kapısı önünde başpehlivanımız dualar ile anıldı.
Çanakkale şehitliklerinden sonra en büyük şehitliklerden biri olan Askeri Hastane Şehitliği´nde ise Sındırgı´lı şehitlerin adının da yer alması Kuva-yi Milliye´nin doğduğu ve nice kahramanların yer aldığı Sındırgı´nın vatan millet sevgisini bir kez daha gözler önüne serdi. Şehitlik ziyaretinde bulunan heyet şehitlerimiz için Kur´an-ı Kerim okudu ve dua etti. Gezinin son durağı Tekirdağ oldu. Aslen Sındırgı´lı olan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan kafileyi gönül sofrasında ağırladı.
Sındırgı Belediyesi tarafından düzenlenen kültür gezilerine bugüne kadar 14.000 kişinin katıldığı öğrenildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı