Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sındırgı Hanımeli Çarşı üyeleri Beypazarı´nda

Sındırgı Hanımeli Çarşı üyeleri Beypazarı´nda

Balıkesir´in termal turizm ile parlayan ilçesi Sındırgı´da Hanımeli Çarşısı üyelerine Beypazarı kültür ve turizm inceleme gezisi düzenlendi.

Hanımların ürettiklerini turizme kazandırmak adına Sındırgı Belediyesi tarafından kurulan Hanımeli Çarşısı´nda yöresel ürünlerin satışı gerçekleştiriliyor.
Yaklaşık 120 üyeye ulaşan hanımeli çarşısı yöresel ürünlerin doğal bir şekilde satışının yapılmasını sağladığı gibi ilçeye gelen ziyaretçilerin de gezip dolaşabilecekleri bir ortam hazırlıyor. Hızlı bir şekilde büyüyen ve kendini geliştiren, yapılan çalışmalar ile ziyaretçilerin takdirini toplayan Hanımeli Çarşısı üyeleri aldıkları farklı eğitimlerin yanında inceleme gezilerine de götürülüyor.
15 yıl öncesi normal bir ilçe olan ve bugün hafta da on bine yakın kişi ağırlayan konuma gelen Beypazarı ilçesinde yapılan turizme yönelik çalışmalar, hanımların turizme olan katkıları, yöresel lezzetlerin sunumu incelendi. Belediye tarafından tadile edilen Beypazarı evleri ve fiziksel çalışmaların yanında esnaf ve vatandaşların da turizmi geliştirmek adına yaptığı uygulamalar yerinde görüldü.
Sındırgı ilçesinde daha fazla değerin olduğu belirtilirken, inceleme gezisine katılan bayanların ortak görüşü bu değerlerin gün yüzüne çıkarılması ve bu kapsamda vatandaşların da destekleri ile yeni yöresel mekanların yapılması gerekliliği dile getirildi.
Turizmin geliştirmesi ve turizm alt yapısının hazırlanması için Sındırgı Belediyesince yürütülen çalışmaların başarılı olduğu inceleme gezisi sonrası daha net olarak gözlenirken, bu kapsamda benzer çalışmalar da sürdürülüyor.
Sındırgı Belediyesi ve Sındırgı Meslek Yüksek okulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen Türk Sokağı (Rızaiye mahallesi ev boyama ve restorasyon çalışmaları), hanımeli çarşısı, doğal ürün pazarının ön planda tutulması ve Şerif Paşa Sanat Sokağı gibi çalışmaların turizme katkı sağlayabileceği gerçeği daha net görülmüş oldu. Doğal güzellikleri ve termali ile ön plana çıkan Sındırgı ilçesinde yapımı devam eden Butik Müze Otel ise Beypazarı´ndaki kültür müzelerinden esintiler taşıyor.
Sındırgı kafilesine eşlik eden Beypazarı Belediye başkan yardımcısı Uğur Bağlarlı kardeş belediye prosedürlerinin tamamlandığı önümüzde günlerde Sındırgı Belediyesi ile ?Kardeş Şehir? protokolünün imzalanacağı müjdesini verdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı