Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Sındırgı-Gölcük Grup Yolu 1. Etabında sona gelindi

Sındırgı-Gölcük Grup Yolu 1. Etabında sona gelindi

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Gölcük grup yolundaki çalışmalarda sona yaklaşıldığını bildirdi.

Genişletme çalışmaları tamamlanarak asfaltlama işlemine başlanan söz konusu yolda, 3 Etapta tamamlanması planlanan yolun ilk 6 kilometresi Karayolları ve Sındırgı Belediyesi ekipleri işbirliği ile tamamlandı.
En dar kısmı 8 metre, geniş kısmı 14 metre olarak yapılan yolun ilk etabında bulunan Cüneyt, Kozlu ve Alacatlı mahallelerinde mahalle sakinleri de bağışladıkları alanlarla yol yapımına katkı sağladı.
Kırsal mahallelerin yol sorununu önemli ölçüde gideren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ?Bu yol karayolları ağında olan bir yol. Genişletmek için talebimizi karayolları bölge müdürlüğüne ilettik. Ama proje yapmak, bununla ilgili belirli bir ölçekte çalışmak uzun bir zaman alıyor, ama bizde zamanımız az dedik. Neticede belediye ve karayolları işbirliği içerisinde ihale kapsamına alındı. Bugün 20 iş makinesi ile beraber en dar yeri 8 metre satih olacak şekilde düzenlendi. Burada tarlalar ve bağ, bahçelerle ilgili vatandaşımızın yerine bazen girme durumumuz söz konusu oldu. Vatandaşlarımızın bu anlayışından dolayı özellikle kendilerine teşekkür ediyorum. Yani kamulaştırma yapmadan vatandaşımızın rızası ile bunları çözmüş olduk. Bu yıl yolumuz 6 km Cüneyt ile Alacaatlı mahalle arasında yapıldı. Önümüzdeki yıl ki planımız ise Akçakısrak dan başlayarak Cüneyt ve Gölcük istikametine doğru yapımını tamamlamak. İki buçuk, üç yıl içerisinde yolun tamamını bitirmeyi hedefliyoruz. Bu yol üzerinde 12 tane kırsal mahallemiz bulunuyor.? dedi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli