Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sındırgı Er Meydanı pehlivanları bekliyor

Sındırgı Er Meydanı pehlivanları bekliyor

Sındırgı´lı Pehlivanlar 30 Eylül Yağcıbedir Yağlı Güreşlerine Hazırlanıyor

Sındırgı´lı Pehlivanlar 30 Eylül Yağcıbedir Yağlı Güreşlerine Hazırlanıyor
Sındırgı ilçesinde Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan güreş takımı antrenmanlarını sürdürüyor. Kurulduğu günden bu yana 63 sporcuya ulaşan takım, Türkiye çapında birçok başarıya imza attı. Katıldıkları her müsabakadan derece ile dönen takım, Şerif Pehlivanlar ile nam salmış Sındırgı ilçesinin adını pehlivanlar yurdu olarak duyurmaya devam ediyor.
Minik pehlivanlar şimdilerde ise 30 Eylül 2016 Cuma günü Sındırgı İlçesi Kocakonak panayır alanında gerçekleştirilecek olan geleneksel Sındırgı Yağcıbedir Yağlı Güreşlerine hazırlanıyor.
Ata sporlarına çok önem veren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş her fırsatta antrenmanlara katılarak sporculara destek oluyor.
Her yıl düzenli olarak Uluslararası boyutta gerçekleştirilen Yağcıbedir Yağlı Güreşlerinin ise bu yıl ayrı olarak yapılacağı bildirildi. Edinilen bilgilere göre artan terör olayları ve ilçeye gelen şehitlerinin acılarının taze olması sebebiyle festivalin ileri ki bir tarihe ertelendiği bilgisine ulaşıldı.
Güreş kursları ile ilgili açıklama yapan Sındırgı Belediyesi Güreş Takımı Antrenörü Tugay Altıntaş, ?2014 yılında Belediye Başkanı Ekrem Yavaş´ın isteği üzerine kurulan güreş takımımız bugün itibariyle 63 sporcumuza ulaştı. Resmi lisanslı olarak 63 sporcumuz bulunmakta. Bunların 23 tanesi yağlı güreşte Türkiye´nin çoğu güreş organizasyonunda boy göstererek güreş mücadelelerine devam ediyorlar. En güzel şekilde derecelerini yapıyorlar. Diğer minder takımımız ise Türkiye şampiyonasında bu sene 16 sporcu ile ilçemizi temsil etti. Geçtiğimiz sene Kayseri´de bu sene Ankara´da düzenlenen Türkiye şampiyonalarında ilk sekizi görerek ilçemizin ismini en iyi yerlere taşıdık. Gün geçtikçe sayımız artıyor. Sahada da çocuklarımızın emekleri ile üstün başarı sergiledikleri gibi, saha dışında da hayat yaşantıları ve davranışları gelişiyor.? Diye konuştu.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise ?Sındırgı ilçesi ata sporlarının eskiden beri yapıldığı nadide yerlerden birisi. Bu memleket Balıkesir´de Kurtdereli Mehmet Pehlivanın ve Sındırgı´da Şerif Pehlivanın, Mehmet Ali Yağcıların, Gacaroğulları´nın memleketi. Kırk pınarda başpehlivan olmuş nice güreşçilerimiz tarihimizde yer almış. Bizlerde bu ata sporuna sahip çıkabilmek için 2004 yılından beri, sürekli Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri çerçevesinde Eylül ayının sonunda bir güreş turnuvası tertip ediyoruz. Son yıllarda ise kendi güreşçilerimizi yetiştirebilmek ve Türkiye´de ve dünyada söz sahibi olmak için 63 kişilik bir güreş takımı kurduk. Sındırgı´lı kardeşlerimizden, buralarda mücadele eden ve güreşimizi bir sonraki nesillere taşımak isteyen yeni güreşçiler yetiştirmek en büyük arzumuz. İnşallah yakın bir gelecekte atalarının sporuna sahip çıkan ve kendilerine bugün dünya çapında güreşçi olduğunu hissettirmek için Türk bayrağını da oralarda göndere çekmek, İstiklal Marşımızı okutmak için yeni güreşçiler için adım atıyoruz. Bundan dolayı özellikle bu güreş organizasyonlarının takipçisi olan Sındırgı´lı güreş severlere ve güreşçilerimize, hocalarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum. İnşallah 30 Eylül tarihinde Cuma günü Türkiye´nin kıran kırana olabilecek güreşlerini burada hep beraber izleyeceğiz. Türkiye´de nam salmış başpehlivanların katılımı gerçekleştireceğimiz güreşlere herkesi bekliyoruz.? dedi.
Türkiye´de nam salmış başpehlivanların katılımı ile gerçekleştirilecek Yağcıbedir Yağlı Güreşleri 30 Eylül 2016 Cuma günü Sındırgı İlçesi Kocakonak Mahallesi Panayır alanında saat 12.00 da başlayacak. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false