Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sındırgı düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı

Sındırgı düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı

Sındırgı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı Şerif Paşa Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Sındırgı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yılı Şerif Paşa Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.
Kutlamalar, Öğretmenevi önünden Yağcıbedir mehter takımı ve atlı cirit spor kulübü, protokol, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan kortej yürüyüşü ile devam etti.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, ?Bu millet asla ve asla bağımsızlığını kaybetmek istemeyen ve bunun içinde yeri geldiğinde canını veren kanını akıtan bir millettir. Onlar bir şeyi hesap edemediler. Bu millet küllerinden yeniden doğdu Mustafa Kemal önderliğinde Anadolu´da Kuva-yi Milliye ateşi başladı ve Anadolu´dan düşmanlar kovuldu. Yine bu insanlarla 15 Temmuz´da bu memlekette yine başımıza böyle yedi düvel toplansa bizi yok etmeye çalışsalar tankın önüne yatar canımızı veririz ama bu toprağı vermeyiz diyen yüce Türk milleti yine sahneye çıktı ve bu memleketi yeniden bizlere bağışladı. Hani, Mustafa Kemal´in bir sözü var ya ?Geldikleri gibi gidecekler´. Yeter ki bizler güçlü olalım. Özellikle gençler, elinizdeki imkanları sadece Facebook için kullanmayın, araştırın matematikte, fizikte, bilimde bilgi sahibi olun, iyi yerlere gelin. Dinimizi iyi öğrenin, çünkü bizim dinimiz savaş değil, barış dinidir. Yüce bir dindir. Şimdiki savaş, topla tüfekle değil, bilim irfanla olacak. Günümüz kutlu olsun.? Dedi.
Başkan Yavaş´ın konuşmasından sonra program şiirlerin okunmasıyla devam etti. Program Yağcıbedir Mehteran Takımı ve Askeri Bando gösterileri, Makbule Efe ve İbrahim Ethem Akıncı´nın canlandırılması ve şehitler için yapılan dua ile törenler sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false