Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sındırgı doğal ürünleri ambalaja girdi

Sındırgı doğal ürünleri ambalaja girdi

Sındırgı ilçesinde köylülerin ürettikleri doğal ürünler yeni ambalajları ile görücüye çıkıyor.

Sındırgı ilçesinde köylülerin ürettikleri doğal ürünler yeni ambalajları ile görücüye çıkıyor.
Cumartesi günleri Şerif Paşa Meydanı, Yonca Pazarı ve Kapalı Pazar Yeri doğal ürün reyonunda sergilenen yoğurt, peynir ve süt ürünleri yeni ambalajları ile hem görsellik kazanıyor, hem de ilgi odağı oluyor.
Yörük köylerinde üretilen ürünlere talep arttı
Önceleri sıradan kovalarda üretilen yoğurt ve süt ürünlerine standardizasyon getirilerek ambalajlar üzerinde sadece Sındırgı´da üretildiği belirtiliyor.
Doğal üreticileri destekleyen ve onların daha fazla ürün satarak kazanç elde etmeleri için projeler geliştirdikleri söyleyen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ?Son günlerde doğal ürünlere talep fazla. Köylülerimizin ürünleri oldukça lezzetli ve çoğu yerde bulunmayacak nitelikte. Ancak pazarlama yönünde sıkıntıları vardı. Bizlerde bunun önüne geçmek ve onları desteklemek amacıyla belediye denetimi getirdik. Köylülerimizin ürünlerini bundan sonra sağlığa duyarlı, sağlık bakanlığı onaylı üzerinde leylek ve halının bulunduğu bir Sındırgı figürünün yer aldığı kovalarda yapabilecek. Tüm üreticilerimize kovalarımızı ve masa örtülerini dağıttık. Diğer satıcılardan ayrılmaları ve ilçemize gelen ziyaretçilerin rahatça alışveriş yapabilmelerini sağlamak amacıyla da kimlik kartı verdik. Hanımeli çarşımız ile işbirliği içerisinde satışlarını kontrollü bir şekilde satışlarını gerçekleştirebilecekler. İlçede yerel değerlerimizi geliştirme ile ilgili projeler hazırlıyoruz. Bunlardan en önemlisi hanımeli çarşısı hünerli eller grubu diye bugün 130 üyeye ulaşan bir grubumuz var. Bu grubumuzun içerisinde vatandaşlarımızın yerel değerlerini, yoğurdunu, peynirini, yöreye ait değerlerini ortaya çıkaracak işler yapıyoruz. Şu anda doğal pazarımızda süt, yoğurt, peynir, sebze ve meyve satılıyor.? Dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false