Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sındırgı Belediyesi´nden kültür gezisi

Sındırgı Belediyesi´nden kültür gezisi

Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda mahalle muhtarlarına kültür ve inceleme gezisi düzenlendi.

Turizm alanında neler yapıldığını, belediye çalışmalarının ve vatandaşların turizme olan katkısını yerinde görmek amacıyla düzenlenen geziye mahalle muhtarları, meclis üyeleri ve birim amirleri eşleri ile birlikte katıldı.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ve eşi Yaşiye Yavaş da geziye katılarak muhtarları yalnız bırakmadı.
Sındırgı Belediyesi Kültür ve İnceleme gezisinin ulaşımını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi üstlenirken, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Nevşehir Ürgüp Belediyesi de ikramları ve rehberlik hizmeti ile katkı sağladı.
Sabah namazı sonrası Sındırgı ilçesinden hareket eden kafile İlk molayı Afyon´da verdi. Afyon´da verilen molanın ardından geziye devam eden heyet ilk durakları olan Beyşehir´de Eşrefoğlu Camii restorasyonu ve çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Yavaş kafileye caminin tarihçesi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kafile ilk gün gezisini tamamlayarak Konya´ya geldi. Konya´da konaklayan grup gezinin ikinci gününde Konya´nın tarihi değerlerini ve Konya Büyükşehir Belediyesi yatırımlarını inceledi. Konya´nın yöresel lezzetleri arasında yer alan etli ekmek ikram edildi. TORKU A.Ş. ye ait Dünyanın en büyük Et ve Süt Entegre Tesislerini gezen kafile tesise ve yapılan çalışmalara hayran kaldı. Günün sonunda ise haftada bir kez, cumartesi günleri Mevlana Kültür Merkezinde aslına uygun olarak gerçekleştirilen Sema Gösterisi izlendi. Sema Gösterisi sonrasında yola çıkan kafile soluğu Nevşehir´de aldı.Nevşehir´de bulunan Kapadokya bölgesi gezildi. Gezinin 3. gününde Belediye Başkanı Ekrem Yavaş rehberliğinde Nevşehir Üç Hisar´da doğal oluşumun üzerinde gerçekleştirilen turizm çalışmalarını incelendi. Gece ve gündüz arasındaki aşırı sıcaklık farkı ve yumuşak uçuşan topraklar altından çıkan eşsiz doğa harikası görülmeye değerdi. Doğal güzelliklere zarar vermeden tarihi yapıda ve yöre mimarisini bozmadan oluşturulan oteller, kafeler vb. çalışmaları yerinde görüldü. Yöre halkının hatıra niteliğinde satışları ve yöreye has ürünlerin sunumu incelendi. Son olarak Kapadokya bölgesinde bulunan Ürgüp ve Avanos ilçeleri ziyaret edildi. Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından kafileye Ürgüp´ün yöresel lezzeti testi kebabı ve ballı yoğurt ikram edildi. İkramlar sonrasında Ürgüp Belediyesi zabıta ekiplerinin eşliğinde yörede bulunan turizm alanları ve gerçekleştirilen çalışmalar incelendi. Yemek esnasında Sındırgı´da üretimi gerçekleştirilen ve değerleri arasında yer almış Kertilçam kolonyasının ikram edilmesi ise ilçenin gelişiminde geldiği noktayı gösterdi.

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli