Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Sındırgı belediye yeni hizmet binasının temeli atıldı

Sındırgı belediye yeni hizmet binasının temeli atıldı

Sındırgı ilçesinde düzenlenen yeni belediye hizmet binasının temel atma törenine İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş...

Sındırgı ilçesinde düzenlenen yeni belediye hizmet binasının temel atma törenine İlçe Kaymakamı Ercan Ateş, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Halil Güner, belediye meclis üyeleri, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Büyükşehir kapsamında belediye hizmet alanının Sındırgı İlçesinde 74 mahalleye çıkması ile birlikte yetersiz kalan eski binanın yıkımı için bir süre leylek yavrularının uçması beklendi. Leylek yavrularının uçması ile birlikte 3 milyon liralık yatırım için temel sonunda atıldı.
Yeni binanın engelli ve yaşlı vatandaşlar düşünülerek düzayak yapıldığını söyleyen Başkan Yavaş ?Değişimi hisset diye başladığımız bir serüvende hayaller gerçek olmaya başlıyor. Sındırgı´nın yeni yüzü, yeni kimliği turizmle, termalle tanışmaya başlıyor. 2006 yılında turizm bölgesi ilan ettirdiğimiz Sındırgı´da oteller yapılıyor, Sındırgı´da yeni lokantalar açılıyor, yeni işyerleri her gün boy göstermeye başlıyor ve başlayacak. İşte biz de bu değişime ortak olabilmek, Sındırgı´nın büyükşehir kapsamında 74 mahalleden ibaret olduğunu düşünerek ve bunlara daha iyi hizmet verebilmek, kolaylıklar sağlayabilmek için yeni hizmet binası yapıyoruz. Şu anda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul´dan mimarlar bunun üzerinde çalışıyor. 82 araç kapasiteli yer altında bir otopark yapılacak. Bu otopark bir giriş bir çıkışı olacak, buradaki meydandaki binalar araçlarına koyma hakkına sahip olacaklar, belediye araçları burada olacak, kötü görünüm ve trafik yoğunluğu burada yer altına alınmış olacak.

/resimler/2015-8/20/1340554612117.jpg 1800 metre bir garajımız var, alt ve üst yapısıyla beraber düzenlemesi tamamen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur tarafından yapılıyor. Otopark projesi 25 milyon lirayı geçiyor, 3 milyon civarında tam keşfi çıkmadı, Eylül 1 itibariyle ihale çalışmaları başlıyor iki ay içerisinde bu yer altı garajının yapımına başlamayı hedefliyoruz. İki ay sonra burası da kazılacak, işte o zaman temel atma törenini büyükşehirle beraber yapılmış olacak. Bu çalışmalar için sabır istiyorum, biraz anlayış istiyorum, Bismillah diyelim böyle bu işe başlayalım, arkasında inşallah sadece şehir merkezi değil, 74 mahallenin kullanabileceği bir belediye Binasını hep beraber göreceğiz.? Diye konuştu.
Belediye Başkanı Ekrem Yavaş´tan sonra törende kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ercan Ateş´te yeni belediye binasının Türkiye´de tek olacağını açıkladı.
Konuşmalardan sonra heyet hep birlikte kazı alanına geçerek İlçe Müftüsü Halil Hazar´ın duası eşliğinde temel attı. Temel atma töreninden sonra vatandaşlara pilav ayran ikram edildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli