Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Sinan Dağlı: "Önce Erdek, sonra biz"

Sinan Dağlı:

Doğa Süt Ürünleri 1991 yılından beri hizmet veriyor

Haber : Önder Balıkçı
İlçemizde 1991 yılından beri hizmet veren Doğa Süt Ürünleri kuruluşunun sahibi Sinan Dağlı, "Erdek`in, artık yöresel ürünlerini marka olarak pazarlaması gerekir" dedi. 1965 yılında Erdek`te doğan Dağlı, 1991 yılından bu yana Erdek ve yöresine kaliteli süt ürünlerinin yanı sıra zeytin satışı yaptıklarını da belirtirken, şunları söyledi:
"Süt ürünleri ve zeytin, birbirinden ayrı düşünülemez. Biz de, bu ürünlerin en iyisini, en kalitelisini ve en doğal lezzeti müşterilerimize sunma çabası içindeyiz. Ancak, Erdek olarak ne yazık ki birçok önemli ürünümüzü marka durumuna getirerek pazarlayamadık. Bunu, Erdek adına en büyük eksiklik olarak görüyoruz. Size şöyle bir örnek vereyim: Erdek, zeytincilikte çok iyi bir düzeyde olduğu halde hâlen ilçemiz pazarlarında, Gönen`den gelen üreticiler, zeytinlerini satıyorlar. Pazarlarımızda satış yapan tek zeytin üreticisi bile göremezsiniz. Böyle iş olur mu?"
BİZ, KENDİMİZLE YARIŞIYORUZ
Kuruldukları günden beri sektörlerindeki kişiler ve kuruluşlarla rekabet içinde olmadıklarını vurgularken, "Bizim yarışımız kendimizle" değerlendirmesinde bulunan Dağlı, şöyle konuştu:
"Biz, kendimizle yarışıyoruz. Her geçen gün, daha iyi ve daha kaliteli ürünü satmaya çalışıyoruz. İşlerimiz, yaz aylarında biraz daha iyi. Yazın biraz daha fazla elde ettiğimiz gelir, kışın ayakta kalmamızı sağlıyor. Tabii, Erdek`te artık o eski ve canlı turizm sezonları da kalmadı. Yazın, Erdek`e gelen seçkin turist sayısı çok azaldı. Bu arada, insanların birbirlerine güven duygusu da çok azaldı. Bunu esnaf olarak en iyi şekilde biz gözlemliyoruz. Bu olumsuzluklar da, doğal olarak ticarete olumsuz şekilde yansıyor. Müşterilerimiz, vatandaşlarımız artık sadece günü kurtarmaya çalışıyor."
SÜT ÜRÜNLERİNE DİKKAT!
Vatandaşların, sütten üretilmiş ürünleri alırken çok dikkatli olmaları gerektiğine dikkati çeken Sinan Dağlı, şöyle konuştu:
"Birçok hastalık, hijyen ortam ve koşullarda üretilmeyen süt ve süt ürünlerinden geçiyor. Bunların başında ise taze peynir geliyor. Vatandaşlarımız, özellikle taze peynirden uzak durmalıdır. Sağlıklı bir peynir, en az bir yıl, buzhanede bekletilmelidir. Biz, bu konuya büyük önem veriyoruz. Bol bol stoklarımız var. Buzhanelerdeki ürünlerimizi satıyoruz."
ÖNCE ERDEK`İMİZ, SONRA BİZ
"Önce Erdek, sonra biz" ilkesiyle ticaret gerçekleştirdiklerini vurgula yan Doğa Süt Ürünleri sahibi Sinan Dağlı, şu değerlendirmede bulundu:
"Bir ticari kuruluş olarak elbette ki, kazanmayı düşünürüz. Ancak biz, öncelikle Erdek`in çıkarlarını düşünüyoruz. Çünkü Erdek kazanırsa, esnaf olarak bizim de kazancımızın artacağına inanıyoruz. Bunu gerçekleştirmek için de üstümüze düşen her görevi ve sorumluluğu yerine getirmeye hazırız."



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı