Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Şimdi kışlık soğan tohumu zamanı

Şimdi kışlık soğan tohumu zamanı

Bandırma´ya bağlı Çepni Mahallesi´nde kışlık tohumluk soğan hasadı sürüyor.

Bandırma´ya bağlı Çepni Mahallesi´nde kışlık tohumluk soğan hasadı sürüyor. Sahipliğini Şükrü-Macide Tan´ın yaptığı Agro-Tan Tohumculuk ve Tarım Ürünleri Limited Şirketi´nin, yaklaşık bin dönümlük arazide ektiği tohumluk soğanın kesimleri sürüyor. Agro-Tan sahibi Şükrü Tan, hâlen hasadı süren kışlık soğan tohumunu yurt içinde genellikle Amasya, Ankara, Polatlı gibi yörelere, yurt dışında ise Türki Cumhuriyetler ve az da olsa Rusya´ya sattıklarını belirtirken, şunları söyledi:
?1980 yılından beri bu işi yapıyoruz. Yaklaşık bin dönümlük arazimizden, dönüm başına alama 10-50 kilo verim alıyoruz. Şirket olarak ayrıca ıslah ve yeni hibrit çalışmaları yapıyoruz. Kışlık tohumluk soğanın dikimini eylül ve ekim aylarında, hasadını ise temmuz ayında yapıyoruz. Ayrıca, yetiştirdiğimiz yazlık soğan tohumu ekimini temmuz ayında yapıp, hasadını yaklaşık bir yıl sonra, ağustosta gerçekleştiriyoruz. Bu soğanı da genellikle Adana, Şanlıurfa bölgelerine satıyoruz. Soğanın yanı sıra kavun, bakla, ıspanak, buğday, biber ve çeltik tohumlarından da sertifikalı, kaliteli tohumluk üretim ve ıslahı yapıyoruz.?
Şirketin merkezinin Bandırma´da bulunup, ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Çepni Mahallesi´nde(eski köy), 15 dekarlık alanda işletme depoları, laboratuvarı, işçi lojmanları ve diğer alt yapılarının yer aldığını belirten Tan, tüm dünyada soğanın, temel ürünler arasında, dördüncü sırada kabul edildiğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli