Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Şilenin azgın dalgaları Çakıllı bir balıkçıyı yuttu

Şilenin azgın dalgaları Çakıllı bir balıkçıyı yuttu

Milliyetçi Hareket Partisinin Çakıl Köyü Temsilcisi Hasan Akgünün abisinin oğlu Mümin Akgün, Şilede yaşanan faciada hayatını kaybetti.

Mart 2004 yerel seçimlerinde MHP listesinden Erdek İl Genel Meclis Üyesi adayı olan Hasan Akgün`ün abisinin oğlu Mümin Akgün, Şile mendireğindeki kayalara çarpan Kıyı Emniyet Botu çalışanlarını kurtarmak isterken, azgın dalgaların içine düşerek kayboldu. 
Karadeniz`in azgın sularında can verenler arasında, Çakıl Köyünden bir balıkçıda bulunuyor.
İstanbul-Şile`de yaşanan fırtına faciasında kayalara çarpma tehlikesi yaşayan kıyı emniyet botuna yardım etmek isteyen gençler arasında Çakıl Köyünde ikamet eden balıkçıyı azgın dalgalar yuttu.
Bir ara dev dalgalar habercilerin bulunduğu mendirekteki noktaya kadar geldi. Dalgalardan kaçamayan bir kameraman ile bir balıkçı yere düştü. Kameramanın ayağı kırıldı.
İstanbul Valiliği`nce Şile`de batan gemiyle ilgili yapılan açıklamada, "Kıyı Emniyet Botunda görevli 3 personel sağ olarak kurtarılmış olup, 1 personel ise ölü olarak bulunmuştur" denildi. 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Şile`nin 12 mil açıklarında Volga-Balt 199 isimli, St. Kitts-Nevis Bandıralı, 12 personeli bulunan kömür yüklü kuru yük gemisi ile iletişim sağlayarak kurtarma çalışmasına geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü`ne bağlı ekiplerce yapılan arama ve kurtarma faaliyetleri sonucunda 3 personeli sağ olarak kurtardılar. 1 personelin ölü olarak bulunduğu diğer personellere yönelik arama faaliyetleri sürdürüldüğü sırada, tehlike atlatan Kıyı emniyete bağlı kurtarma botuna yardım etmek isteyen Balıkçı tayfalarından 6 genç arasından, Erdek Çakıl Köylü Mümin Akgün (31) dev dalgalara kapılarak kayboldu.
Kurtarmak isterken denize düştü
Kurtarma çalışması yapan Kıyı Emniyeti`ne bağlı bot Şile mendirekte kayalıklara çarptı. Kurtarma botunda Kıyı Emniyet görevlisi yağcı, çarkçı ve kaptan kayboldu. 
Botta bulunan Kıyı Emniyet çalışanı 1 kişi kurtuldu. Bottakilerin yardımına koşan 6 Balıkçı tayfası el ele tutunarak kayalıklara sıçrayan bot tayfasını kurtarmak isterken bu kez kendileri azgın dalgalara kapıldılar.
Dev dalgalar arasında yaşanan can pazarında, kendi canlarını hiçe sayarak yardıma koşan Balıkçı tayfalarının cesareti Erdek ilçesi Çakıl köyündeki evine ateş düşürdü.
Balıkçı`nın eşi hamileydi
Karadeniz`de balık avına çıktıkları sırada havanın patlaması ile Şile limanına sığınan Çakıl Köy`lü MİRAÇ 1 adlı balıkçı teknesi tayfaları 6 genç el ele tutuşarak mendirek kayalarına vuran Kıyı Emniyet Botundaki personeli kurtarmak istedikleri sırada el zinciri koptu ve en sondaki Çakıl köylü Tayfa Mümin Akgün (31) dev dalgalar arasında kayboldu. Balıkçı tayfasının Çakıl Köydeki evine ateş düşerken azgın dalgalarda kaybolan bir çocuk babası Mümin Akgün`ün eşinin 2.çocuğuna hamile olduğu öğrenildi. Denizde kaybolan Mümin Akgün`ün arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli