Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Silajlık mısır üretiminde artış yaşanıyor

Silajlık mısır üretiminde artış yaşanıyor

Manyasta yazlık ekimde çeltikten sonra ekim alanı sıralamasında ikinci olarak üretimi yapılan silajlık mısır üretiminde geçen yıla göre 5 bin dekar artış olduğu açıklandı.

Manyas`ta yazlık ekimde çeltikten sonra ekim alanı sıralamasında ikinci olarak üretimi yapılan silajlık mısır üretiminde geçen yıla göre 5 bin dekar artış olduğu açıklandı.   
Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, bölgede hayvancılığın gelişimi sonrası silajlık mısır üretiminin artışı getirdiğini, bunun yanı sıra sulama projesi çalışmaları kapsamında kanal yapım çalışmaları nedeni ile ilçenin bazı köylerinde bu yıl çeltik ekiminin yapılamamasında silajlık üretiminde ki artışta etkili olduğunu söyledi.
Danç, 2011 yılında 17.673 dekar alanda silajlık mısır ekimi yapılırken bu yıl bu rakamın 22.665 dekara çıktığını,danelik mısırın ise geçtiğimiz yıl 1625 dekarda ekiminin yapıldığını bu yıl ise 1540 dekarda ekim yapıldığını açıkladı. 
Ziraat Odası Başkanı Danç, "Manyas`ta bir dekar alandan ortalama 1-1.2 ton arası danelik mısır alınırken, silajlık mısırda ise bu rakam 3,5-4 ton arasında gerçekleşmektedir. Slajlık hasadı başladığında Banvit, Sütaş gibi büyük firmalar tarafından silajlık mısırın kilosu üreticimizden 12 kuruştan alınırken şu anda 9 kuruştan satılmaktadır. Çünkü bu firmalar ihtiyaçlarını karşılayınca fiyatlarda otomatik olarak geriledi."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli