Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Silah ticareti yapan zanlıya suçüstü

Silah ticareti yapan zanlıya suçüstü

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bandırma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde, Manyas ilçesinde ikamet eden 1972 Dursunbey doğumlu N.T.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bandırma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde, Manyas ilçesinde ikamet eden 1972 Dursunbey doğumlu N.T. isimli şahsın, ruhsatsız olarak işyerinde silah tamiri yaptığı, aynı zamanda kurusıkı olarak tabir edilen ses tabancalarının namlularının yerine yiv ve seti olan namluları monte ederek mermi atabilen tabancaya dönüştürdüğü ve bu tabancaları da Manyas, Gönen, Bandırma ve Biga ilçelerinde piyasaya sürdüğü tespit edildi.
Manyas ilçesinde şüphelinin ruhsatsız olarak işlettiği işyerinde, ikametinde ve aracında yapılan aramalarda, 4 adet kurusıkıdan bozma olarak tabir edilen yiv ve seti bulunan tabanca, 1 adet kalem tabanca, 5 adet ses tabancası, 23 adet sökülmüş vaziyette ses tabancası, 4 adet 9 mm dolu tabanca mermisi, 32 adet 7.65 mm çapında dolu tabanca mermisi, 6 adet tüfek ve çok sayıda tabanca parçası ile şarjör, 1 adet tabanca ve silah yapımında kullanılan torna makinası, çok sayıda tabanca yapımında kullanılan alet ele geçirildi.
Zanlı N.T´nin yapılan sorgulamasında tabanca sattığı tespit edilen Ö.Ö. isimli zanlının da Gönen ilçesindeki ikametinde yapılan aramada 1 adet tabanca ele geçirildi. Ö.Ö. isimli şüpheli serbest bırakılırken, ses tabancalarını mermi atar hale getiren ve silah ticareti yapan N.T. isimli şüpheli ise mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edildi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli