Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sigarayı bırak, Yaşamayı seç

Sigarayı bırak, Yaşamayı seç

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Balıkesir Şubesi, 31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Gününe dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Yaşamayı Seç

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Balıkesir Şubesi, `31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü`ne dikkat çekmek  ve farkındalık yaratmak amacıyla "Yaşamayı Seç" sloganı altında bisiklet turu düzenledi. 
Yeşilay Şube Başkanı  Abdulkadir Çelik, Valilik AB Ofisi Projeler Koordinasyon Merkezi`nin çözüm ortaklığındaki etkinliklere 38 kuruluşun verdiğini bildirdi. 
Çelik, etkinliklerle ilgili şu bilgiyi aktardı: 
 "31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü`nde, sigara kullanımıyla mücadele ve sigaranın insan sağlığına verdiği zararlar ile sigarasız yaşamın güzelliklerine dikkat çekmek amacıyla çok sayıda kuruluşun gönül ve destek verdiği geniş katılımlı "Yaşamayı Seç" bisiklet turu etkinliği yapacağız. 30 Mayıs perşembe günü yapılacak etkinlik, Atatürk stadı önünde saat 14.00`de başlayacak.  Dünya Sigarayı Bırakma Günü`nde farkındanlık yaratacak etkinlikte herkesi aramızda görmek istiyoruz."
Çeşitli kuruluşların stantlar açarak gösteriler yapacağı şenlik havasındaki etkinlikte, sigarayı bırakanlara da çeşitli ödüller verilecek. 
8 SANİYEDE BİR KİŞİ ÖLÜYOR
Bu arada, dünyada 8 saniyede bir kişinin sigara yüzünden hayatını kaybettiği açıklandı. Ayrıca,  her yıl bir milyon kişinin de sigara içmediği halde  sigara içilen ortamlarda bulunduğu için öldüğü kaydedildi. 
Yeşilay Balıkesir Şube Başkanı Abdülkadir Çelik, Türkiye`de sigara alışkanlığının önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi. Çelik, "Türkiye, sigara tüketiminde Avrupa ülkeleri arasında 3`cü, dünyada ise 7`ci sırada. Türkiye`de 2020 yılında kanser vakalarının yüzre 24 artış göstereceği tahmin ediliyor. Bu nedenle sigara kullanımının önlenmesi yolundami mücadelenin önemi her geçen gün artıyor" diyerek sigaranın insan sağlığı üzerindeki zararlarına dikkat çekti. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı