Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Sıfır faizli 50 bin lira krediye yoğun ilgi

Sıfır faizli 50 bin lira krediye yoğun ilgi

KOSGEB tarafından Pazartesi günü başlatılan 50 bin liralık sıfır faizli kredi desteği çok yoğun ilgi gördü. Başvuruların alınmaya başlamasıyla birlikte KOSGEB Balıkesir İl Müdürlüğü´nün önünde uzun kuyruklar oluştu.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi´nin (KOSGEB) 50 bin lira üst limitli kredi faiz desteği başlamasıyla birlikte çok sayıda Balıkesir´li KOBİ´ler sıraya girdi. Sıfır faizli olması ve 3 yıla varan geri ödeme süresiyle oldukça cazip olan krediye başvurular ilk gününden kuyrukların oluşmasına neden oldu. Tüm Türkiye genelinde ise on binlerce KOBİ´nin başvurusu sisteme girildi.
Kimler başvurabilir? KOSGEB´in veri tabanına kayıtlı veya güncel KOBİ Beyannamesi olan işletmeler başvurabilecek. Üst limiti 50 bin lira olan faizsiz kredi, 12 ayı ödemesiz, geri kalanı 3´er aylık taksitler halinde ödemeli ve toplam 36 ay vadeli verilecek. Programa, ?kredi.kosgeb.gov.tr? adresinden başvurulabilecek. Başvurusu kabul edilen işletmeler, yazılım sisteminden başvuru formunun çıktısını alacaklar. İşletmeler, başvuru formuyla protokole taraf 8 banka ile Kredi Garanti Fonu´ndan herhangi birine doğrudan kredi başvurusunda bulunacak.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı