Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

SGK muayene ücretlerine zam yaptı

SGK muayene ücretlerine zam yaptı

KESK'e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Balıkesir Şube yönetimi, sosyal güvencesi olmayan hastaların muayene ücretine zam yapıldığını açıkladı.

KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Balıkesir Şube yönetimi, sosyal güvencesi olmayan hastaların muayene ücretine zam yapıldığını açıkladı,
Yapılan açıklamada, 15 lira olan SGK’sız muayene ücretinin % 100 zamlanarak 30 lira olduğunu ifade edildi.
SES şube yönetimi, tarafından yapılan açıklamada, sendika olarak her zaman, “Parasız Sağlık, Parasız Eğitimi” savundukları belirtildi.
15 lira olan SGK’sız muayene ücretinin % 100 zamlanarak 30 lira olduğunu kaydeden yönetim, açıklamasında, “Devlet hastanesinden alınacak sağlık raporunun ücreti de 3 liradan 20 liraya çıkarıldı. Yapılan zamlar sağlık çalışanlarına yansıtılmadan devletin kasasına girecek” bilgisine yer verdi.
Sosyal Güvenlik Kurulu’nun (SGK) Sağlık Uygulamaları Tebliği’nde sigortasız vatandaşları ilgilendiren önemli bir değişiklik yaptığını belirten yönetim açıklamasının son bölümünde, “Sosyal güvencesi olmayan veya Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında olup primini ödemeyen milyonlarca vatandaşın alacağı sağlık hizmetlerinde zamma gidildi.
Buna göre SGK’sız hastaların 15 lira 5 kuruş olan muayene ücreti 2 kat artarak 30 liraya çıktı. Aynı şekilde tetkik ve diğer sağlık hizmetleri için de zam yapılırken, en büyük zam rapor alımlarında oldu. Önceden ortalama 3 liraya alınan iş göremez gibi raporlar 20 liraya çıkarıldı. Yapılan bu zamlar herhangi bir geliri olmayan yoksul vatandaşı zora soktu” denildi.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı