Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

SGK İl Müdürü Çalışkandan Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

SGK İl Müdürü Çalışkandan Gazeteciler Cemiyetine ziyaret

Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ömer Çalışkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC)ni ziyaret etti.

Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Ömer Çalışkan, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC)`ni ziyaret etti. BGC Başkanı Ramazan Demir ile bir süre görüşen Müdür Çalışkan, tüm basın emekçilerinin gününü kutladı. Gazetecilerin zor şartlar altında kamu adına görev yaptığını belirten Çalışkan, mesai kavramı olmayan gazetecilerin buna göre bir ücretlendirme politikasının olması gerektiğini bildirdi.
Ziyarette SGK`nın faaliyetleri hakkında bilgi veren Balıkesir SGK İl Müdürü Çalışkan, Ocak ayı sonunda kurum olarak sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarına semir vereceklerini söyledi. 
Çalışkan, "Böylece bir başlangıç yapmak istiyoruz. Daha sonra her ay bir ya da iki olmak üzere STK ve kamu kuruluşlarına kendi konularıyla ilgili bilgilendirme seminerleri vereceğiz. Örneğin Balıkesir Barosu`na vereceğimiz bilendirme toplantısında avukatların SGK hakkında merak ettikleri sorlular ve yaşadığı problemlerle ilgili bilgi vereceğiz. Bu yıl bilgilendirme ve farkındalığı oluşturmak için çalışma yapacağız. Gazeteci arkadaşlarla da biraraya gelip, sorunları, merak edilenleri konuşmak istiyoruz. Örneğin hak arama, zaman aşımı gibi konularında bilgilendirme toplantısı yapılabilir." dedi. 
BGC Başkanı Demir, gazetecilik deyince akla İstanbul ve Ankara`nın geldiğini belirterek "Ancak artık Anadolu`da bir değişim dönüşüm yaşanıyor. Gazeteciler zor şartlar altında çalışıyor. Gerçek anlamda gazeteciliek yapan arkadaş larımızın bayramı, gecesi, gündüzü ve tatili yok. Bu arkadaşlarımız, ailelerine bile çoğu zaman vakit ayıramıyor. Gece yatakta dahi haberi düşünen arkadaşlarımız maalesef arkadaşlarımız haklarını arama noktasında yetersiz kalıyorlar. Bunun için birlikte hareket etme ve mesleki örgütlenme çok önemli. Eğer bu başarılırsa bir çok sorun da aşılır" diye konuştu. 
Gazetecilerin yıpranma hakkının tekrar iadesi için meslek örgütü olarak bir çok girişimde bulunduklarına işaret eden BGC Başkanı Demir, bunun için özellikle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`tan ciddi destek gördüklerini vurguladı.            


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false