Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Sezgin BCG´de

Sezgin BCG´de

Bandırma Ticaret Borsası, URGE projesini başlattı

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni(BGC) ziyaret etti. Kaan Bingül´ün başkanlığındaki yönetimin daveti üzerine cemiyete ziyarette bulunan Sezgin, gazetecilerle sohbet etti.
1940 yılında kurulan Bandırma Ticaret Borsası´nın, Türkiye´deki 113 borsa arasında ilk beş sıra içinde yer aldığına dikkati çeken Sezgin, şunları söyledi:
?Ülkemizdeki borsalar arasında satış salonuna sahip bulunan ender borsalar arasındayız. Bundan sonraki hedefimiz lisanslı depoculuk ve ona bağlı olarak da ürün ihtisas borsacılığına geçmektir. 100 bin ton kapasiteli depolara sahibiz. Bunu gerçekleştirdikten sonra birkaç yıl içinde Avrupa´daki ticaret borsalarının düzeyine geleceğimize inanıyorum.?
ÇİFTÇİYE DESTEK VERİLMELİ
Toprak Mahsulleri Ofisleri´nin, fiyatları regüle etmek için hububat fiyatlarına müdahalede bulunmasının doğru olduğunu, ancak bu kuruluşun aldığı tüm hububat ürünlerinin Borsa´dan geçip fiyat bulması gerektiğine işaret eden Sezgin, şöyle konuştu:
?Çiftçi ve üreticinin içinde bulunduğu zor ortam ve koşullardan kurtulmasının yolu, devletin desteğinin artırılmasından geçer. Fonlar sıfıra indirilmeli, Avrupa´da verilen destekler gibi bizim çiftçimiz de desteklenmelidir.?
TÜBAŞ´A GİRDİK
Bandırma Ticaret Borsası olarak, son aylarda kurulan Ürün İhtisas Borsası Anonim Şirketi´nin(TÜBAŞ) kurucuları arasında da yer aldıklarını vurgulayan Sezgin, şu bilgiyi verdi:
?TÜBAŞ´ın kurucuları arasında 33 ticaret borsası, 41 ortak bulunuyor. Biz de kurucular arasındayız. Şirketin 100 milyon lira sermayesi var. Bu şirket, elektronik ortamda ürün senetlerinin satışını yapacak. Ürün ihtisas borsacılığı, hem üreticiye, hem de tüccara önemli avantajlar sağlayacak.?
BANDIRMA İL OLMALI
Bandırma´nın yıllardır yaşadığı tüm sorunların temelinde il olamamanın yattığının altını çizen Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, şu değerlendirmede bulundu:
?Bandırma olarak devletten hak ettiklerimiz alamıyoruz. Balıkesir ile hiçbir kavgamız olmamalı ama hakkımızı da almalıyız. 2019 yılında yapılacak yerel seçimler öncesinde, Bandırma´nın il olması için tüm Bandırma olarak el ele vermeli ve çaba harcamalıyız.?
URGE PROJESİ
Bandırma Ticaret Borsası olarak, ?Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi´ni(URGE)? de başlattıklarını vurgulayan Sezgin, şunları söyledi:
?Finansmanının % 75´ini Ekonomi Bakanlığı´nın desteğiyle başlattığımız bu proje, ?Bandırma İhracatı Kanatlanıyor´ sloganıyla uygulanacak. Kanatlı ürün ve yumurta ticaretinin ihracata yönelmesini sağlamak hedefiyle gerçekleştirilecek URGE´ye, tüzel kişiliğe sahip 19 kuruluş üye bulunuyor. Proje kapsamında üyelerimize önümüzdeki dönemde yurt içi ve yurt dışında eğitim programları uygulanacak.?
HİSARCIKLIOĞLU´NA TEŞEKKÜR
12 yıldan bu yana sürdürdüğü Bandırma Ticaret Borsası Başkanlığı döneminde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu´nun büyük desteğini gördüklerini vurgulayan Sezgin, şunları söyledi:
?Sayın Hisarcıklıoğlu, karşılaştığımız her zor durumda da, mutlu günlerimizde de hep yanımızda oldu. Bandırma Ticaret Borsası olarak bu duruma geldiysek, bu başarımızda sayın Hisarcıklıoğlu´nun desteğini hiçbir zaman unutmayacağız. Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Sezgin
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false