Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sever, iskelede yaşanan kaosu değerlendirdi

Sever, iskelede yaşanan kaosu değerlendirdi

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Sever: Yerel yöneticiler olgun davranmak durumundadır”

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever yaptığı açıklamada Erdek Belediyesi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi personeli arasında iskelede yaşanan olayları değerlendirerek, bu konuyla ilgili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un gelişmeleri çok yakından takip ettiğini bildirdi.
Büyükşehir statüsüne geçen illerde Büyükşehir Belediyeleri ile ilçe belediyelerinin sorumluluk alanlarının Büyükşehir Yasasında net olarak yazılı olduğunu hatırlatan Sever, yasayı bilmeyenleri incelemelerini tavsiye etti.
Büyükşehre bağlı ilçe belediye başkanlarının bu tip olaylara girmemesi gerektiğini söyleyen Sever, ilçe belediye başkanlarının daha olgun olması gerektiğini önerdi. 

Erdek Feribot İskelesindeki bekleme salonu yüzünden yaşananlardan dolayı üzüntülü olduklarını belirten Sever, devamında şöyle konuştu: İlçe Belediye Başkanlığının bu tip olaylara girmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü belediyeler, belediye başkanlarının hizmet makamlarıdır. Erdek İskelesinde yaşananları Erdek hiç hak etmiyor. Erdek Belediyesinin CHP'li Belediye Başkanının iskeledeki bekleme salonunu yıkma girişiminde bulunmasına çok üzüldük. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un ilçemize verdiği hizmetlerle bizler gurur duyuyoruz. Büyükşehir Yasası gereği sorumluluk alanındaki iskeleye modern yolcu bekleme salonu yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bizleri onurlandırmıştır. Fakat bu hizmetleri aksatma yönünden Erdek Belediyesi ilçemize hiç yakışmayan bir girişimde bulunmuştur. Erdek Belediyesi iskele girişini araçlarla, iş makinaları ile kapatarak halkın kamu hizmeti almasını engellemeye çalıştığı gibi yapılan çok güzel tesisi yıkma tehdidinde bulunarak burada işlemler yapmak istemiştir. Tabii ki, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kendi sorumluluk alanına gayet güzel sahip çıkmıştır. Bizler Erdek'te huzur ortamının korunmasından yanayız. Erdek'te huzur ortamını bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Bizler halkımızı seviyoruz, halkımızı birbirine düşürmenin bir anlamı yoktur. Lütfen anneler, babalar çocuklarına sahip olsunlar, hepimizin evlatlarıdır onlar. Sonuçta hepimiz Erdek'liyiz, hepimiz Erdek için hizmette bulunmalıyız. Bu ortamın bir an önce durulmasını ve sakin bir seçim atmosferinde ilçemize yakışır, ilçemizin geleceğini parlatacak adımlar atılmasını tüm kesimlerden bekliyoruz.”
Haber : Mehmet Ertan



Erdekli Selo
4.06.2015 02:51:52
Bir makam, yasayan ve kendine karşı çıkanı ne kadar koruyabilirse o kadar güçlüdür.Paul ValeryDünya böyledir iste, herkes kendi değirmenine su çekmeye bakar.Giovanni VergaYüksek makamlar yüksek tepeler gibidir, koşarak çıkanlar nefes darlığı hisseder.Cenap SehabettinHer önemsiz şey çok küçümsenirse, öcünü alır.LessingMezarlık ölülerin, toprağa karışmadan önce adlarını, kimliklerini toprak üstünde bıraktıkları yerdir. Paul ValeryDünyaya geldiğimiz gün bir yandan yasamaya, bir yandan ölmeye başlarız.MontaigneUtanılası eylemlerinden pişmanlık duymak, yaşamını kurtarmaktır. Demokritos

  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli