Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Sever´den yazılı açıklama

Sever´den yazılı açıklama

29 Şubat Pazartesi günü yapılan S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Mali Genel Kurulu´na üretici ortak sıfatı ile katılan AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, kongrede konuşmak istedi.

29 Şubat Pazartesi günü yapılan S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Mali Genel Kurulu´na üretici ortak sıfatı ile katılan AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, kongrede konuşmak istedi.
Divan Başkanlığından aldığı izinle konuşma yapmak üzere kürsüye gelen Sever konuşmasında, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sarı´yı kast ederek, ?Haklarında kamu davası açılmış olanların görevleri İlk Genel Kurul toplantısına kadar devam etmekle beraber, Yönetim Kurulunca bu durumdaki üyelerin genel kurulca azli veya görevi devamı hakkında karar alınmak üzere yapılacak ilk Genel Kurul gündemine madde konulur? hükümlerini yer aldığı belğelndirmesinde bulunup, Sarı´nın göreve devam edip etmemesi hususunda bu genel kurulda karar verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Konuya ilişkinin maddenin Genel Kurul gündeminde yer almadığından muhalefet şerhinin tutanağa geçilmesini Divan Başkanlığı´ndan talep eden Sever, kongrede yer alan Sarı destekleyenlerinin konuşmasını sürdürmesine izin verilmeyince konuşmasını bitiremeden kürsüden inmek zorunda kaldı.
S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin 2014/2015 iş yılı Olağan Genel Kurul Toplantısında yaşanan bu gelişmeler sonrası, kamuoyuna doğruları bilgilendirmek adına AK Parti Erdek İlçe Başkanlığında basın açıklaması yapan Sever, kongrede tamamlayamadığı konuşmasını basınla paylaştı.
Sever´in yazılı açıklamasında şöyle dedi:
?Halen S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmakta olan Hüseyin Sarı hakkında 2016/7 esas sayılı dosya numarası ile Erdek Asliye Ceza Mahkemesinde 1163 Sayılı Kooperatifler Kanununa Muhalefetten açılmış bir kamu davası bulunmaktadır. Tarım Satış Kooperatifi ana sözleşmesinin ?Seçilme Şartları ve Bağdaşmayan görevler´ başlıklı 44. Maddesinin birinci fıkrasının d bendinde ?Devletin Güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından yada 1163 sayılı kanun hükümlerine göre mahkum olmamak,´ Yine aynı maddenin 4.Fıkrasında ?Haklarında yukarıdaki suçlarla ilgili olarak kamu davası açılmış olanların görevleri İlk Genel Kurul toplantısına kadar devam etmekle beraber, Yönetim Kurulunca bu durumdaki üyelerin genel kurulca azli veya görevi devamı hakkında karar alınmak üzere yapılacak ilk Genel Kurul gündemine madde konulur.´ hükümleri yer almaktadır. Yukarıdaki madde hükümlerine istinaden, Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sarı´nın göreve devam edip etmemesi hususunda bu genel kurulda karar verilmesi gerekmekteydi. Konuya ilişkinin maddenin Genel Kurul gündeminde yer almadığından Muhalefet şerhimizin tutanağa geçilmesini Divan Başkanlığı´ndan talep ettim. Ancak benim uyarımı ciddiye almadıkları gibi, konuşmama da izin verilmemesi için ellerinden gelen tüm engellemeleri şahsıma karşı uygulama cüretinde bulundular. Kongrede CHP´li zihniyetin güç elime geçti ben herkesi ezerim, herkesi yok ederim, benim sözüm geçer anlayışını bizzat yaşadım. Benim sözüm geçerli yaptırımıyla karşı karşıya kaldım. Kongrede demokrasi yoktu. Sopayı alıp doğruları haykıranları dizayn etmeyi hedefleyen ve bunu amaçlayan anlayış vardı. Kongrede bir skandala imza atılmıştır. Ama hiç kimsenin endişesi olmasın bizler olduğu sürece bu sürecin yaşanmaması ve gerçekleşmemesi için yasalar kapsamında tüm gücümüzle mücadele edeceğiz etmeye de kararlıyız." Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Sever yazılı açıklama
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli