Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Sever: ?Balıkesir´de en pahalı katı atık bedeli Erdek halkına ödettiriliyor?

Sever: ?Balıkesir´de en pahalı katı atık bedeli Erdek halkına ödettiriliyor?

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren su faturalarına yansıtılan aylık 11 lira katı atık bedelinin Balıkesir´e bağlı diğer ilçelere göre Erdek´te yüksek olmasının sorumlusu olarak çoğunluğa sahip CHP´li Erdek Belediye M

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren su faturalarına yansıtılan aylık 11 lira katı atık bedelinin Balıkesir´e bağlı diğer ilçelere göre Erdek´te yüksek olmasının sorumlusu olarak çoğunluğa sahip CHP´li Erdek Belediye Meclisini işaret etti.
Bu ayki su faturalarına yansıtılan Katı Atık Bedellerine halktan gelen yoğun tepkiler üzerine AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever bilinmeyenleri kamuoyu ile paylaştı.
Sever, su faturalarında ayrı tanımlanan katı atık bedellerine ilişkin tahsilatın keyfi değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan, ?Atıksu Alt Yapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinin Belirlenmesinde Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik? gereğince kanuni bir zorunluluk olduğunu, katı atık tarifelerinin ise ilçe belediyeleri tarafından belirlendiğini duyurdu. 

Sever, Erdek´te ilçe merkezi ve kırsal mahalle ayırımı yapılmaksızın su faturalarına yansıtılan 11 lira katı atık tarifesinin Erdek Belediye Meclisinde belirlendiğini, mecliste kabul edilen bu tarife ile en pahalı katı atık bedelini Erdek halkının ödemek zorunda bırakıldığını ifade etti.
Erdek´te su faturalarına 1 Nisan tarihinden itibaren her ay yansıtılmasına başlanan 11 lira Katı Atık bedelinin, Erdek Belediye Meclis toplantısında alınan kararla Balıkesir´deki tüm ilçelere göre en yüksek rakamdan belirlendiğini söyleyen Sever, aylık katı atık bedelinin Sındırgı´da 1,61 lira, Burhaniye´de 3,03 lira, Gönen´de 5,41 lira, Bandırma´da 5,94 lira, Ayvalık´ta ise 6,50 lira olduğunu bildirdi.
Erdek´te ise Erdek Belediye Meclisinin CHP´li üyeleri sayesinde alınan kararla ilçe merkezi, kırsal mahalle ayırımı yapılmaksızın her aboneden 11 lira alınması kararının çıktığını tüm halkın bilmesini isteyen Sever, Balıkesir´e bağlı ilçeler arasında Erdek´in Katı Atık ücret tarifesinde en pahalı ilçeler arasında yer almasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.
BASKİ tarafından su faturalarına yansıtılan Katı Atık bedellerinin ilgili yönetmelik gereğince ilçe belediyelere aktarıldığı bilgisi veren Sever, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin ücret tarifesine müdahale yetkisinin olmadığını sözlerine ekledi.

Haber Merkezi



  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false