Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Serkan Sarı: Doktor açığı geçici görevlendirme ile çözülmez

Serkan Sarı: Doktor açığı geçici görevlendirme ile çözülmez

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen 2024 Yılı Sağlık Bakanlığı Bütçesinde konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda görüşülen 2024 Yılı Sağlık Bakanlığı Bütçesinde konuştu. Balıkesir’in sağlık alanındaki eksikliklerini dile getiren ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bu eksikliklerin bir an önce tamamlanması isteyen CHP’li Serkan Sarı, Balıkesir, Edremit ve Bandırma’da çok önemli bir ihtiyaç haline gelen Devlet Hastaneleri sorunlarına dikkat çekti.
CHP’li Serkan Sarı, şunları söyledi:
“2017 yılında yatırım programına alınan Balıkesir Devlet Hastanesi inşaatı yıllar geçmiş olmasına rağmen hâlâ başlamamıştır. Edremit Devlet Hastanesi Projesi yıllar geçmesine rağmen çözülememiştir. Yazın yaklaşık 2 milyon nüfusa ulaşan bölge halkı kapsamlı hizmet üretecek bir hastane beklemektedir.
Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Tıp Fakültesiyle afiliasyon yapılarak eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülmüş olmasına rağmen tıp eğitimi başlatılamamıştır. İlçe hastanelerinde birçok branşta uzman hekim bulunmamakta, bu hizmet geçici görevlendirmelerle çözülmek istenmekte, taşıma suyla değirmen döndürülmeye çalışılmaktadır. 2006 yılında kurulan Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültemizin de birçok eksiği bulunmaktadır. 286 yatak kapasitesine sahip olan tıp fakültemiz geçtiğimiz günlerde başlayan ek inşaatlarla bir miktar artacak olsa da yeterli hizmet alanına ulaşamayacaktır. Yaklaşık 1 milyon 250 bin nüfusa sahip olan ilimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çok daha kapsamlı yatırımlara ihtiyacı vardır. Tıp fakültemizin birçok branşta eksiği de bulunmaktadır. Temel tıp bilimleri, dahili tıp bilimleri, cerrahi tıp bilimleri, çocuk psikiyatri ana bilim dalı gibi üniversitenin branş eksiklerinin acilen çözülmesi gerekmektedir.” Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı