Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Serhat İllerinden Görkemli Açılış

Serhat İllerinden Görkemli Açılış

İlçemiz de Serhat İlleri Doğu Anadolu Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Derneği düzenlenen törenle açıldı.

İlçemiz de Serhat İlleri Doğu Anadolu Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Derneği düzenlenen törenle açıldı.
Doğu Anadolu Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Erdek Takunyacılar Caddesi üzerinde Cumartesi günü kalabalık bir davetli eşliğinde hizmete girdi.
Dernek üyeleri ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, AKP Belediye Meclis Üyesi Halil Aydöner, MHP Erdek İlçe Başkanı Z. Haluk Nazlıoğlu, Alevi Kültür Dernekleri Erdek Şubesi Başkanı Mahmut Karaca, TEMAD Erdek Şubesi Başkanı Ahmet Eraslan, Erdek Esnaf  ve Sanatkarlar Odası Başkanı M.Fatih Canbaz, Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal katıldı.  
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Doğu Anadolu Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Derneği Başkan Yardımcısı Orhan Salay, derneklerinin açılış amacının gençlere örf ve adetlerini öğretip, birlik beraberlik duygusunu aşılamak olduğunu açıkladı.
Dernek başkanı yardımcısı Orhan Salay`ın konuşmasının arkasından kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Aysan, böyle bir açılışa davet edilmekten dolayı gurur duyduğunu ifade etti.
Açılış töreni için gelen davete mutlu olup gururlandığını kaydeden Başkan Aysan, "Böyle bir derneğin ilçemizde faaliyet göstermesi Erdek`imiz için çok güzel bir olay. Erdek`te yaşayan herkes Erdeklidir. Sizler Erdek`i bizlerden çok daha iyi temsil ediyorsunuz. İnsanoğlunun bir doğduğu yer vardır, birde doyduğu yer. Sizler bundan önce doyduğunuz yer olarak Erdek`imizi, doğdunuz yerlerde temsil ettiniz. Şimdi ise doğdunuz yerleri doyduğunuz yer olan Erdek`imizde temsil etmek için çok güzel bir olay gerçekleştirdiniz. Sizleri bir kez daha tebrik ediyor ve herkese hayırlı olmasını diliyorum." dedi. 
Erdek Belediye Başkanı Aysan`ın, konuşmasının ardından kurdele kesilerek girilen dernek binasında, dernek üyelerinin hazırlamış olduğu yöresel lezzetler halka ikram edildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu