Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sendikalar Meydandaydı

Sendikalar Meydandaydı

DİSK, KESK ve Türk-İşten oluşan Bandırma Emek Platformu ile Birleşik Kamu İş ve TTB sendikaları, cumhuriyet alanında basın açıklaması yaptı.

DİSK, KESK ve Türk-İş`ten oluşan Bandırma Emek Platformu ile Birleşik Kamu İş ve TTB sendikaları, cumhuriyet alanında basın açıklaması yaptı. 
Genel-İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı Recep Kum, sendikaların ortak açıklamasında "Baskı ve şiddete karşı direnenlerle birlikte alanlardayız" dedi. AKP iktidarının despotik bir rejim oluşturma yönündeki saldırganlığının durdurulmasının bugünün en yakıcı demokratik görev durumuna geldiğini öne süren Kum, "AKP iktidarının saldırıları akan kan ve gözyaşını durdurmak için meşru halk direnişinin meşru temsilcileri ile hükümet arasında halkımızın hak, adalet, özgürlük ve saygı taleplerini karşılayacak bir müzakere sürecinin başlatılmasını istiyoruz. Tüm halkı eşit, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye için alanlarda birlikte olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.
Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi ve Sağlık Emekçileri Sendikası(SES) adına hazırlanan açıklamayı ise Bandırma Devlet Hastanesi doktorlarından Haluk Erdem okudu. "Gazi Parkı eylemcilerine gönüllü sağlık hizmeti, insani yardım hukuki değil mi?" diye soran Erdem, şunları söyledi:
"Yaralılara, hastalara yardım etmek insan olmanın gereğidir. İnsanların sağlığını korumak, sağlık hizmetine ihtiyacı olanların temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alındığı bir sağlık hizmetine ulaşmalarını sağlamak Sağlık Bakanlığı`nın yasal görevidir. Türk Tabipler Birliği, meslek onuruna, insanlık değerlerine uygun davranışı nedeniyle baskıya uğrama olasılığı bulunan tüm hekimlerin, tıp öğrencilerinin ve sağlıkçıların yanında olacaktır."
Basın açıklamaları sırasında AKP Hükümeti`ni eleştiren çeşitli sloganlar atıldı.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli