Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Selden zarar gören köy yolları onarılıyor

Selden zarar gören köy yolları onarılıyor

Erdek-Kapıdağ Yarımadasında yaşanan sel felaketinde zarar gören köy yollarında onarım çalışmaları sürüyor.

Erdek-Kapıdağ Yarımadasında yaşanan sel felaketinde zarar gören köy yollarında onarım çalışmaları sürüyor.
Erdek`e bağlı köylerde sel nedeniyle can kaybı yaşanmazken, Narlı-İlhan-Doğanlar ile Turan Köy yollarında yaşanan hasar nedeniyle yol ulaşıma kapanmıştı. 
Erdek Belediyesi ile karayollarına ait iş makineleri tarafından başlatılan çalışmalar sonunda köy yolları onarılarak ulaşıma açıldı. 
Köy yollarında devam eden onarım çalışmalarını bizzat takip eden Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, "Kurban Bayramı öncesi yağan şiddetli yağmur ve fırtınadan Paşalima Adasındaki köylerimiz ile Kapıdağ Yarımadasında yer alan Narlı-İlhan-Doğanlar ve Turan Köylerine ulaşımı sağlayan sahil şeridindeki köy yolları olumsuz etkilendi.
İlk günden itibaren Erdek Belediyesi ile Karayollarına ait araçların yanı sıra köy muhtarlıklarınca kiralanan iş makineleriyle ulaşımın normale dönmesi için yoğun çalışma gerçekleştirilip yolların ulaşıma açılması sağlandı."dedi.
İl Özel İdaresi araçları Marmara`da çalıştı
Kaygısız, aşırı yağışlardan Marmara İlçesinde de büyük boyutta afet yaşandığını kaydetti.
Bu ilçemizin ada da olması nedeniyle, Balıkesir İl Özel İdaresi Müdürlüğü`ne bağlı iş makineleriyle bu ilçemizde yoğun tempoda çalışmaların yürütüldüğünü işaret eden Kaygısız, "Balıkesir İl Özel İdaresi Yol Şube Müdürlüğü ekiplerinin, hafta başında başladığı köy yollarındaki onarım çalışmalarını kısa sürede tamamlanmasıyla, yaralarımız sarılacaktır." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli