Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Selden köy yolları kapandı Ocaklar Beldesi ile İlhan Köy yolu trafiğ kapandı

Selden köy yolları kapandı Ocaklar Beldesi ile İlhan Köy yolu trafiğ kapandı

Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı hava nedeniyle, Pazartesi gününden itibaren aralıksız devam eden sağanak yağışlar, ilçe merkezini olumsuz etkilemedi.

Karadeniz üzerinden gelen serin ve yağışlı hava nedeniyle, Pazartesi gününden itibaren aralıksız devam eden sağanak yağışlar, ilçe merkezini olumsuz etkilemedi.
Sadece ilçe girişindeki yollarda yağış nedeni ile oluşan çamur ve mil birikintisi kısa süre şehir trafiğini etkiledi. 
Biriken çamurlar ve mil birikintileri Erdek Belediyesi ile Karayolları ekiplerine ait araçlarla temizlendi.
Ocaklar Beldesi ile İlhan Köy yolu kısa süre trafiğe kapandı
Devam eden sağanak yağışlardan, ilçemize bağlı Ocaklar Beldesi, Narlı Köyü ile İlhanlar Köy arasında ulaşımını sağlayan karayolu, heyelan nedeniyle kayalar ve yoğun mil ile kapanıp, karayolunda yer yer çökmeler oluştu. Narlı ve İlhanlar Köyü`ne ulaşım sağlanamadı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan yaşanan gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, "Gece saatlerinde hızını arttıran sağanak yağışın ilçe merkezi olumsuz etkilemediğini belirtti.
Önceden aldığımız önlemlerle, dere yataklarımızı zamanında temizlemiş olmamız, su giderlerimizin düzenli olarak temizlenmesi ve sorunlu bölgelerimizde yaptığımız onarım çalışmaları nedeni ile şehir merkezimizde geçtiğimiz yıllardaki gibi ciddi bir problem yaşanmadığını kaydeden Aysan, Erdek Bandırma Karayolunun, Tek Zeytin Mevkii`nde ise kısa süreli çamur ve mil birikmesi nedeni trafikte aksamalar yaşandı. 
Belediyemiz ve Karayolları Ekiplerimizin sabahın erken saatlerinden itibaren iş makineleri ile yaptığı yoğun çalışmalar neticesinde yol kısa sürede temizlenip trafiğe açıldı" dedi.
Akşam saatlerinden itibaren Kaymakamımız İsmail Kaygısız, İl Genel Meclisi Üyelerimiz ile afetten zarar gören Narlı ve İlhan Köylerimizin Muhtarları ile sürekli irtibat haline geçildiğine değine Aysan, köylerimizin durumları hakkında düzenli bilgiler aldık. Günün ağarması ile birlikte Ocaklar Beldesi Belediye Başkanımız Hüseyin Durak`ı ziyaret edip durum hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra, ekiplerimizi ve iş makinelerimizi, İl Özel İdare Ekipleri`ni Narlı Köyüne ve İlhanlar Köyüne intikal ettirdik. Mevcut durum itibarıyla Narlı Köyü`ne ulaşım aksamalı da olsa devam etmekte. İlhan Köy için ise çalışmalarımız sürmektedir. Can ve mal kaybının yaşanmamış olması sevindiricidir diyerek sözlerini tamamladı.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli