Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Sel mağdurlarından yardım talebi

Sel mağdurlarından yardım talebi

Gönen'de yaşanan sel felaketinde ev ve ahırları kullanılamaz hale gelen mahalleliler (köylüler) yardım bekliyor.

Gönen’de yaşanan sel felaketinde ev ve ahırları kullanılamaz hale gelen mahalleliler (köylüler) yardım bekliyor.
Gönen’e bağlı Asmalıdere Mahallesi’nde 24 saat içinde metrekareye 96 metrekare yağış düştü. Bir kişinin öldüğü sel felaketinde yirminin üzerinde ev ve ahır ile köy camii büyük zarar gördü. Evleri sulara gömülen köylüler, sel sularıyla ölüm kalım mücadelesi verdiklerini açıkladı.
Evlerinin camlarından komşularının yardımlarıyla kurtulan çok sayıda mahalle halkı, evlerine sular çekildiğinde dönebildi.
Bahçe duvarları yıkılan ve evleri yaklaşık 1 buçuk metre yüksekliğinde suyla dolan mahalle halkı, gördükleri manzara karşısında yıkılırken, eşyaları kullanılamaz hale gelen, hayvanları telef olan, ekinleri zarar gören, tarım makineleri bozulma duruma gelen köylüler perişan oldu. Evleri ve bütün eşyaları çamur içinde kalan kadınlar, gözyaşları içinde yetkililerden yardım istedi.
Evlerinin camlarına çıktıklarını ve traktörlerle komşuları tarafından kurtarıldıklarını söyleyen mahalle halkı, “ Evlerimiz yıkılıyor. Daha yeni aldığımız eşyalarımız gitti. Boğulmaktan komşularımız kurtardı. Hayvanlarımız ve yemleri gitti. Yiyecek ekmeğimiz, giyecek eşyamız kalmadı. Bizlere yardım edin” diyerek feryat etti.
Yaşanan sel felaketinin ardından Gönen Kaymakamlığı, bölgede hasar tespit çalışmaları başlatırken, Kızılay da yardım çalışmalarına başladı. Gönen Belediyesi, iş makinelerini Asmalıdere`ye gönderirken, diğer taraftan da imkanlar dahilinde halkın acil ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli