Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sel felaketi ucuz atlatıldı

Sel felaketi ucuz atlatıldı

Bölgemizde Çarşamba günü sabah sularında meydana gelen sel felaketini ilçe halkı olarak ucuz atlattık.

Bölgemizde Çarşamba günü sabah sularında meydana gelen sel felaketini ilçe halkı olarak ucuz atlattık.
Marmara Bölgesi`nde Çarşamba günü sabahı saat 04:00 sularında başlayan yağmur sele dönüştü, komşu ilçe Bandırma, Gönen ve Manyas sel felaketinden oldukça olumsuz etkilenirken, Erdek`te bazı evlerin alt katlarını su bastı, Kızarandere Bölgesi`nde park eden araçlar park ettikleri yerlerden sürüklendi. İlçede ölüm olayının olmaması ise sevindiriciydi.
Çarşamba günü sabaha karşı saat 04:00 sularında başlayan saatlerce devam eden yağmurun oluşturduğu sel, sadece zeytin bahçelerine yakın yerlerdeki yolları dereye çevirdi. Bu bölgelerde oturan vatandaşların evlerinin önüne park ettiği araçlar sürüklendi. Yol kotunun altında bulunan konutların bir kısmı sular altında kaldı. Kızarandere Bölgesi`ne yakın yerde bulunan tarihi Palata Çeşmesi ve çevresi aşırı yağışlar nedeniyle zeytin bahçelerinden sürüklenen topraklarla asfalt yolları çamura çevirdi, Cumhuriyet Meydanı`da kısmen çamura dönüştü.

Öte yandan Sahil mahallesinde bulunan çuğra mevkiinde ise bazı turistik tesislerde selden etkilendi. Tüzün sitesi bahçesi su ile dolarken, Mesafla deresi taşarak  denize aktığı yer ise köprünün üzerindeki yapılaşmaları patlatarak maddi hasar meydana geldi.
Yine Erdek-Bandırma kamplar (alt) yolunda bulunan Alişan deresinin sel yüzünden taşması sonucunda araçlar yolda mahsur kalarak bu yol geçici olarak trafiğe kapandığı öğrenildi.

Erdek Belediyesi`ne bağlı Su-Kanalizasyon ekibinde görevli araçlar ve işçiler evleri su basan vatandaşların yardıma koşarken, İtfaiye Teşkilatı ile Su-Kanal İşletmesine bağlı diğer araçlar ve işçiler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte alarm duruma geçip, çamura dönüşen meydan, cadde ve sokakları yıkayıp yürünebilir hale getirmek için yoğun tempoda çalışmaya devam etti.
Haber : Kemal  Şekerci


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli