Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Sel felaketinden etkilenenlerin sayısı belli oldu

Sel felaketinden etkilenenlerin sayısı belli oldu

Geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinin ardından Erdek´te hasar belirleme çalışmaları sonuçlandı.

Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, ilk aşamada 13 aileye toplam 11.500 lira yardım yapıldığını açıkladı. Çalık, yardım yapılan bu ailelerin Düzler, Yukarı Yapıcı, Tatlısu, Ballıpınar ve Doğanlar´da oturduğunu açıkladı.
Çalık, afet kapsamında 94 dosyanın değerlendirildiğini, 69´una sosyal yardımlaşma fonundan yardın yapılmasının kararlaştırıldığını, 87 dosyanın ise afet fonu yardımları kapsamına alındığını belirtirken, şunları söyledi:
?Selden büyük zarar gören yerlerden biri olan Tatlısu Mahallesi´nde karayolları, Devlet Su İşleri(DSİ) ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi çalışmalar yaptı. Yüzlerce kamyon toprak toplandı. Bölgenin tonozları temizlendi. Düzler ve Ballıpınar´da, yeni bir yağışta sel basmaması için menfez ağızları açıldı.?
Geçtiğimiz günlerde, sel felaketinden etkilenen mahallelere giderek vatandaşlara ?geçmiş olsun? dileklerini ilettiğini vurgulayan Kaymakam Çalık, ?Vatandaşlarımız genelde kanaatkar. Devlet olarak bizler de onların yanındayız? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli