Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Şeker Piliç işçisi miting yapacak

Şeker Piliç işçisi miting yapacak

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle üretimi durdurma kararı alan Şeker Piliçte çalışan işçiler kıdem tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle 4 Mayıs 2013 tarihinde Cumhuriyet Meydanında miting yapacak.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle üretimi durdurma kararı alan Şeker Piliç`te çalışan işçiler kıdem tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle 4 Mayıs 2013 tarihinde Cumhuriyet Meydanında miting yapacak. Şeker Piliç çalışanlarının yapacağı mitinge ilçede bulunan işçi sendikaları da destek verecek.
Petrol İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan yaptığı açıklamada "Şeker Piliç bölgemizde bir iflas yaşadı. İşçiler haklarını alıncaya kadar sendika olarak sonuna kadar yanlarındayız. Yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Öyle yağma yok" dedi.
Hatırlanacağı üzere Şeker Piliç Şirket yönetimi üretimin durmasıyla birlikte bir süre önce 1200 çalışanını işten çıkarmıştı. Şeker Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bor ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Bor geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada firmayı üretimi durdurma kararına götüren sürecin, Maliye`nin ödemediği KDV alacakları, ekstra enerji maliyetleri, finans kuruluşlarının sektöre karşı olan tutumu ve geçirdikleri yangın ve sel felaketlerine bağlamıştı. Beyaz et sektöründe çalışanlar ve tedarikçileri ile birlikte toplam 16 bin kişiyi ilgilendiren Şeker Piliç 53 yıl önce kuruldu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false