Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Şeker Piliç için Maliye Bakan Yardımcısı ile görüştü

Şeker Piliç için Maliye Bakan Yardımcısı ile görüştü

Bandırmanın en önemli tavuk sektörü Şeker Piliçten gelen olumsuz haberler CHP Balıkesir Milletvekili Havutçanın gündemine girdi.

Bandırma`nın en önemli tavuk sektörü Şeker Piliç`ten gelen olumsuz haberler CHP Balıkesir Milletvekili Havutça`nın gündemine girdi.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Bandırma`da bir dizi ziyaretlerde bulundu. 
Havutça`nın Bandırma Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hayri Özden`i ziyareti sırasında Şeker Piliç`in durumu da gündeme gelirken, bu konuyla ilgili Maliye Bakan Yardımcısı ile görüştüğünü söyleyip, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in Şeker Piliç`in KDV alacağını tahsil edebilmesi için talimatının olduğunu açıkladı.
TBMM çalışmalarına ara verildiği günlerde her zaman yaptığı gibi halkla buluşmayı sürdüren Havutça, Bandırma`da yaptığı ziyarette, Bandırma CHP Örgütü`ne giderek CHP`liler sohbet etti. 
Havutça ve beraberindeki partililer, daha sonra birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Havutça, CHP heyeti ile birlikte Bandırma Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hayri Özden`i ziyaret etti. 
Havutça Bandırma Küçük Sanayi Sitesi hakkında Özden`den bilgi aldı. Özden, Şeker Piliç firmasının krize girmesi sonrasında sanayi sitesinde bulunan 900 esnafın da krize girdiğini söyledi. 
Özden, Bandırma küçük sanayi sitesinde bulunan 900 işyerinin bu fabrikaya hizmet verdiğini, firmaya hizmet veren sanayi esnafının zor durumda olduğunu belirten konuşmasında, "Şeker Piliç firmasının devletten yaklaşık 24 milyon lira KDV alacağı var. Devlet bu firmaya KDV iadesi yapsın. Firma da esnafa olan borçlarını ödesin, faaliyetlerine devam etsin" dedi.
Maliye Bakanı, Şeker Piliç`in KDV`sinin ödenmesi talimatı vermiş
Havutça, bu konuyla ilgili olarak girişimlerde bulunduğu belirterek Maliye Bakanı Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ile görüştüğünü söyledi. 
Havutça, "Cantimur, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in Şeker Piliç`in KDV alacağını tahsil etmesi için talimatı bulunduğunu, Ziraat Bankası ve Vakıf Bank`ın da konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunduğu söyledi" dedi.
Havutça daha sonra Küçük Sanayi Sitesi içinde bulunan Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi`ni ziyaret etti. Burada merkez çalışanlarıyla sohbet eden Havutça, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Berkant Ayhan`dan okul hakkında bilgi aldı.
Namık Havutça Genel-İş Sendikasında
Havutça, Genel - İş Sendikası Bandırma Şubesi`nde işçilerle buluştu. Genel İş Sendikası`nda Şube Başkanı Recep Kum, Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve sendikalı işçilerle bir araya gelen Havutça, AKP iktidarında 2013 yılı için de aynı sıkıntıların süreceğini belirtti.
Havutça, "10 yıllık iktidarı boyunca hep emek karşıtı politikalar üreten AKP, 2013 yılında da yeni hak kayıplarını gündeme getirecek ve ekonomideki daralmanın faturasının emekçiye çıkartılacak. Bunun ilk göstergesi 2013 yılı bütçesi ile ortaya çıktı. Ne işçiye, ne memura ne de emekliye bütçeden pay ayrılmadı. İşçi, emekçi kardeşlerimiz ile AKP`ye direnişimiz ekmek mücadelemizi her platformda sürdüreceğiz" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli