Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Şehitler Parkı tek bir ağaç kesilmeden tamamlandı..

Şehitler Parkı tek bir ağaç kesilmeden tamamlandı..

Balıkesirde halk arasında Asri Mezarlık olarak bilinen yeni adıyla Şehitler Parkında sona gelindi. Şehitler Parkının 17 Haziran saat 18:00de düzenlenecek törenle açılışı gerçekleştirilecek.

Balıkesir`de halk arasında Asri Mezarlık olarak bilinen yeni adıyla Şehitler Parkı`nda sona gelindi. Şehitler Parkı`nın 17 Haziran saat 18:00`de düzenlenecek törenle açılışı gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı İsmail Ok, 70 bin metre karelik parkta yapılan çalışmalar sırasında bir tek ağacın bile kesilmediğini söyledi.
BALIKESİR 2. BÜYÜK PARKINA KAVUŞUOR
Balıkesir kentinin Atatürk Parkından sonra en büyük parkı olan toplam 70 bin metre kare büyüklüğündeki Asri Mezarlık Şehitler Parkı haftaya düzenlenecek törenle hizmete açılacak.
Şehitler Parkı`nda ayrıca; Türkiye Cumhuriyeti`nin kuruluşunda ülkemizin yedi bölgesinin verdiği mücadeleyi simgeleyen 6 metre yüksekliğinde, 4.5 metre çapındaki bir kaide üzerine metal konstrüksiyon üzerine CTP (Camelyaf Takviyeli Polyester) ile tasarlanmış Ay Yıldızlı Anıt yer alıyor.
Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, parktan başta Toygar, Paşaalanı, 52 Evler, A.H.P. Mahalleleri olmak üzere tüm Balıkesir halkının yararlanacağını söyledi.
"Balıkesir`e güzellikler katmak istiyoruz" diyen Başkan Ok, "Atatürk Parkından sonra halkımızın rahatla gidip gönüllerince vakit geçirebileceği bir yeri Balıkesir`e kazandırmanın mutluluğu içindeyiz.
Bilindiği gibi göreve geldiğimizde, şehrimizin büyüme ve nüfus artış hızına oranla park sayımız düşük kalıyordu. Göreve geldikten sonra, bu parkların sayısını hızla artırdık.
Şehre nefes aldıracak, çocuklarımızın, gençlerimizin, yetişkinlerimizin ve yaşlılarımızın; kısacası herkesin oyun, dinlenme ve spor ihtiyaçlarının karşılanmasına hizmet edecek bu tür alanların inşası, önceliklerimiz arasındadır. Çevre Eğitim Parkı ve Engelsiz Yaşam Parkı`nın hemen ardından, bu kez Şehitler Parkımızı da tamamladık.
Burada bir noktaya da temas etmek istiyorum: Bu parkı inşa ederken, ağaçlarımızı koruyarak imalatların gerçekleşmesini sağlıyoruz. Şehitler Parkı öyle bir bölgeye yapılıyor ki, parkın hemen bitişiğinde Şehitlik bulunuyor. Şehitlik`in etrafı, başta şehitlerimize ve Balıkesir`e yakışır hale geldi" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli