Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Şehit ve gazilerimize vatandaş odaklı hizmet

Şehit ve gazilerimize vatandaş odaklı hizmet

Balıkesir Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğünün çalışmaları takdirle karşılanıyor.

Balıkesir Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü`nün çalışmaları takdirle karşılanıyor.
İçişleri Bakanlığının emirleriyle 26.08.2010 tarihinde Balıkesir Valiliği bünyesinde kurulan Şehit Yakınları ve Gaziler İrtibat Bürosu, 8 Haziran 2011 tarihli Valilik ve Kaymakamlık Birimleri Teşkilat, Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile Şube Müdürlüğü olarak faaliyetlerine devam ediyor. Müdürlükte, 1 Ekim 2012 tarihinde Şube Müdürü olarak göreve başlayan Salih Avcıoğlu ile birlikte Psikolog ve Polis Memurundan oluşan ekiple hizmet veriliyor.
Balıkesir Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, verdiği hizmetler kamuoyuna duyuruldu.
İl Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Valiliğin Zemin Katında bulunan Müdürlükte, Şehit Yakınları ve Gaziler gerekli özen gösterilerek, vatandaş odaklı ve ulaşılabilir hizmet anlayışıyla karşılanıp uğurlanıyor.
Şube Müdürlüğünde, terör eylemleri nedeniyle şehit ve malul olanların yakınlarının ve çalışabilecek durumdaki malullerin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamı hakkında başvuruların alınmasının yanı sıra 2330 sayılı Kanun kapsamındaki nakdi tazminat ve aylık bağlanması ile ilgili iş ve işlemler yürütülüyor. Aynı zamanda şehit yakını ve gazilerimizin karşılaştıkları sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla kamu kurum ve kuruluşları nezdinde girişimlerde bulunuluyor. Harp ve vazife malûlleri, gaziler, şehitler ve şehit yakınları ile bunların kurdukları sivil toplum örgütleriyle ilgili İl Dernekler Müdürlüğünün görev alanına girmeyen işlemleri yürütmek, bilgileri derlemek ve değerlendirmek, yapılacak çalışmalarda kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyon sağlamak da Şube Müdürlüğünün görevleri arasında yer alıyor.
Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin problemleriyle ilgilenmek, kamu kurum ve kuruluşlarındaki iş ve işlemlerine aracılık etmek amacıyla İlimizde ikamet etmekte olan şehit yakınlarının ve gazilerin alınan randevuları doğrultusunda evlerinde ziyaretleri yapılıyor. Yapılan ziyaretler esnasında Müdürlüğün kuruluş amaçları ve ailelerin yasal hakları konusunda bilgilendirme yapılmasının yanında tespit edilen istek ve sorunlarının çözümü için ilgili mercilerle görüşülerek ve yazışma yapılarak çözüm üretiliyor. 2010 yılında 27, 2011 yılında 234 şehidimizin ailesi ziyaret edilmiş,  2012 yılında ise 36 Şehit Ailesi, 3 Kore Gazisi, 5 Kıbrıs Gazisi, 4 Harp ve Vazife Malulü ile 1 yaralı ziyaret edilerek Devletimizin her zaman yanlarında olduğu hissettiriliyor. 2013 yılında da Şehit yakınlarımız ile Gazilerimizin hane ziyaretlerine devam edecek olan Müdürlüğün iletişim bilgileri Valilik internet sayfasında yer alıyor. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli