Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Şehit Uzman Çavuş Apaydın toprağa verildi

Şehit Uzman Çavuş Apaydın toprağa verildi

Afyonkarahisarda 12 gün önce askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 24 askerden Balıkesirli Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın (43), Balıkesirin Bigadiç ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Afyonkarahisar`da 12 gün önce askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 24 askerden Balıkesirli Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın (43), Balıkesir`in Bigadiç ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Törende şehidin eşi Nalan Apaydın ve 8 yaşındaki kızı Sudem`in birbirlerine sarılarak teselli bulmaları yürek burktu. Yaşıtları bugün okula başlarken küçük Sudem`in Türk bayrağına sarılı şehit babasının tabutu başında gözyaşı dökmesi törene katılanlara duygulu anlar yaşattı. Tören boyunca biran olsun annesi Nalan Apaydın`ın elini bırakmayan küçük Sudem, babasının görev yaptığı Afyonkarahisar`da 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminin başladığı ders başı yapacaktı. Ancak şehit babasını toprağa veren Sudem`i annesi ve akrabaları teskin etmeye çalıştı.
Balıkesirli şehit Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın`ın tek çocuğu olan 8 yaşındaki Sudem Apaydın`ın babasının şehadetinden sonra annesiyle birlikte Bigadiç`e yerleşeceği öğrenildi. Afyonkarahisar`da okula giden küçük Sudem`in kaydını Bigadiç`e aldırıp, babaannesi 68 Hatice Apaydın (68)`ın yanına yerleşeceği öğrenildi. Küçük Sudem`in Bigadiç Fethibey Mahallesi`nde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu`na kaydının yapılacağı ve eğimine burada devam edeceği öğrenildi.
Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Apaaydın`ın tabutu baba evinden alınarak tören alanına getirilirken, ilçedeki bir ilkokulun önünden geçmesi sırasında öğrenciler yola çıktı. Yaşıtları okul kıyafetleri ile bahçede oyun oynarken minik Sudem`in ise babasının cenaze töreninde olması akrabalarını derinden üzdü.
 Cenaze töreninden sonra Türk Kızılayı Ve Bigadiç Belediyesi ile birlikte mezarlıkta 4 bin kişiye pilav, su ve ayran ikram edildi. 
Öte yandan Balıkesirli şehit Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın`ın şehit olmadan bir gün önce görev yaptığı Afyonkarahisar`daki şehit cenazesine katıldığı öğrenildi. Apaydın`ın Şırnak`ın Beytüşşebap ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Piyade Üsteğmen Sami Çiftçi, Ayfonkarasihar`daki cenaze törenine katılarak burada şehidin çocuklarını da sevdiği ortaya çıktı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı