Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Şehit madenci ailelere hibe desteği

Şehit madenci ailelere hibe desteği

Orman Genel Müdürlüğü'nden şehit madenci ailelerine hibe desteği sağlanıyor.

Orman Genel Müdürlüğü’nden şehit madenci ailelerine hibe desteği sağlanıyor.
Manisa Soma’da maden ocağında oluşan kaza sonucunda şehit olan madencilere yardımlar devam ediyor.
301 madencinin şehit olduğu kaza sonrasında, birçok kamu kuruluşunca başlatılan yardımların bir kısmı gerçekleştirilirken, bir kısmı da gerçekleştirilmeye devam ediliyor.
Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılan incelemeler sonucunda şehit olan vatandaşlarımızdan 297`sinin orman köyleri nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edildiği öğrenildi.
Şehit olan madencilerinden; İvrindi 34, Savaştepe 33, Dursunbey 23, Bigadiç 4, Kepsut 2, Balya 2, Altıeylül 3, Susurluk 1 olmak üzere 102 sinin Balıkesir İli nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edildi.
Maden şehitlerinin acılı ailelerine yardım etmek, bir nebze de olsa katkıda bulunmak maksadıyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından ev hanımlarına uygulanan Mikro kredinin şehitlerimizin eşine veya reşit olan kızlarından birine veya annesine hibe olarak verme kararı alındığı bildirildi.
Bu bağlamda Bölge Müdürlüğü Orman Köy İlişkileri Şubesince bir çalışma başlatıldı. Bu çalışma ile Bölge Müdürlüğü dahilinde eski orman köyü niteliğindeki mahallelerde ikamet eden ve Orköy ferdi kredi şartlarını taşıyan maden şehitlerimizin ailelerine ulaşılarak, talep etmeleri halinde kendilerine 2014 yılı mikro kredi üst limiti olan 4.000 liranın hibe olarak verileceğinin anlatıldığı, talep edenlerin bilgileri alınarak en kısa sürede Genel Müdürlüğe gönderilmek üzere çalışmaların tamamlandığı açıklandı.
Yapılan bu çalışmalar neticesinde Bigadiç, Dursunbey, İvrindi ve Savaştepe İlçelerimizde 12 maden şehidi ailenin geride kalan yakınlarına belirlenen ilkeler doğrultusunda hibe kredi verilmesi gerektiği tespit edildiği, yapılan tespitlerin Orman Genel Müdürlüğüne gönderildiği kaydedildi.



  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli