Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Şehit Er Dualarla Anıldı

Şehit Er Dualarla Anıldı

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ve ilçe müftüsü İsmail Yalçın, Ormanlı Köyünde medfun bulunan Şehit Er Gürdeniz Erdoğmuş adına düzenlenen anma programına katıldı.

Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ve ilçe müftüsü İsmail Yalçın, Ormanlı Köyünde medfun  bulunan Şehit Er Gürdeniz Erdoğmuş adına düzenlenen anma programına katıldı. 
Ormanlı Köyünde bulunan vatandaşlarımız ve yazlıkçıların da yoğun ilgi gösterdiği programda, ilçe müftüsü İsmail Yalçın, şehit ve şehit olmanın önemi konusunda güzel bir konuşma yaptı. Büyük halk katılımının olduğu anma programında Müftülük personeli de Kur`an, kaside ve naat okuyarak programa katılanlara duygulu anlar yaşattı.
Şehit babası Nihat Erdoğmuş ve annesi Asiye Erdoğmuş "Gürdeniz, evimizin tek erkek evladıydı. Vatan için şehit oldu. Bizlerde onun hem hüznünü hem de gururunu yaşıyoruz. Oğlumuzun şehit olmasının üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen, görüyoruz ki unutulmamış. Bizleri bu anma programında yalnız bırakmayan Kaymakamımıza, Müftümüz ve Müftülük personeline ve dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz " diyerek duygularını ifade ettiler.
Kaymakam Kaygısız ise "Şehit Ailesi olan Erdoğmuş Ailesi, aynı zamanda bizim aile dostumuz. Programa da eşimle birlikte katıldım. Vatan, şehitlerimize ve şehit ailelerimize minnettardır. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan topraklarında özgürce yaşıyor, şanlı bayrağımız ihtişamla dalgalanıyorsa bunu şehitlerimize borçluyuz. Bu vesile ile aziz şehidimiz Gürdeniz Erdoğmuş`u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" açıklamasında bulunarak şehit ailesine teşekkür etti.
Şehit er Gürdeniz Erdoğmuş, Van`ın Gürpınar İlçesinde 1995 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşmüştü.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli