Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Şehit aileleri ve gazilerimiz savaş gemisinde

Şehit aileleri ve gazilerimiz savaş gemisinde

Deniz Kuvvetleri'ne bağlı TCG Bandırma gemisi, ismini aldığı ilçe olan Bandırma'ya ilk kez geldi.

Deniz Kuvvetleri’ne bağlı TCG Bandırma gemisi, ismini aldığı ilçe olan Bandırma’ya ilk kez geldi. İki gün süre ile halkın ziyaretine açılan gemiyi yüzlerce vatandaş gezdi. Bu arada bugün gemi komutanlığı, Bandırma’da bulunan şehit aileleri ile gazilere bir yemek verdi.
15 Haziran 1979’da hizmete giren, 25 Temmuz 2002’de ise Türk bayrağı çekilip, korvet olarak, deniz altı savunma harbi aracı konumunda Deniz Kuvvetleri’ne katılan TCG Bandırma gemisinin komutanı Deniz Kurmay Binbaşı Aydın Nevzat Özkan, geminin iki gün süreyle vatandaşlara açık kaldığını vurgularken, şunları söyledi:
“Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız, gemilerinin, isimlerini aldıkları kentleri ziyaret ederek halkla bütünleşmelerine, onlara Deniz Kuvvetleri’mizin çalışmalarını gösterip gemilerimizi sevdirmeye büyük önem veriyor. Bu bağlamda, gemimizin tarihinde ilk kez Bandırma’ya gelmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Bandırma’nın öz evladı, Bandırma’ya geldi. Bandırma isminin, deniz ve denizcilikle iç içe olarak gemilerimizde ebediyen yaşayacağına inanıyoruz.
80.52 metre uzunluğunda olup 1324 ton tam yük deplasmanı bulunan, saatte 24 knots hızında, 92 personelin görev yaptığı TCG Bandırma gemisinde, şehit yakınları ve gaziler için bir yemek de verildi.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı