Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Şehit Uzman Çavuş Göbel´de toprağa verildi

Şehit Uzman Çavuş Göbel´de toprağa verildi

Hakkâri ili Çukurca ilçesi Nirva Seytu Dağı bölgesinde yürütülen Şht. Yzb. Özgür Özekin-2 operasyonu sırasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yola döşenen...

Hakkâri ili Çukurca ilçesi Nirva Seytu Dağı bölgesinde yürütülen Şht. Yzb. Özgür Özekin-2 operasyonu sırasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu yaralanan ve kaldırıldığı Hakkâri Devlet Hastanesi´nde yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olan hemşerimiz İs. Uzm. Çvş. Erbil Arslan dün Susurluk İlçesi Göbel Mahallesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Şehit İs. Uzm. Çvş. Erbil Arslan´ın naaşı, Van´da düzenlenen törenin ardından havayolu ile Balıkesir 9. Ana Jet Üs Komutanlığı´na, oradan da karayolu ile Susurluk ilçesi Göbel Mahallesine getirildi.

Vali Ersin Yazıcı, katıldığı cenaze töreninde Şehit İs. Uzm. Çvş. Erbil Arslan´ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek sabırlar diledi.

Şehit İs. Uzm. Çvş. Erbil Arslan´ın naaşı kılınan cenaze namazının ardından dualar ve tekbirler eşliğinde Göbel Mahallesi Mezarlığı´na defnedildi.

Vali Yazıcı, defin işlemlerinin ardından şehit babasına Türk bayrağı ve oğlunun fotoğrafını verdi.

Vali Yazıcı, bayrağı şehidin hatırası olarak hediye ettiklerini dile getirerek, öpüp başının üstüne koyduğu bayrağı şehidin babasına verdi. Şehit babası da bayrağı öpüp, başının üstüne koyarak teslim aldı.

Milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını feda etmekten çekinmeyen şehitleri minnet, rahmet ve saygı ile andıklarını ifade eden Vali Yazıcı, " Terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırılar bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğmuştur.  Şunu bir kez daha vurgulamak isterim ki: Bu saldırılar, devletimizi ve milletimizi, sorunları çözme irademizi asla zayıflatamayacaktır. Terörün bir kez daha çirkin yüzünü gösterdiği bu saldırı, teröristlerin insanlık değerlerinden ne kadar uzak olduklarını tüm çıplaklığıyla ortaya koymaktadır. Teröre karşı tüm boyutlarıyla yürütülen etkin mücadele, kararlılıkla devam ettirilecektir. Milletimiz, bölücülere karşı kahramanca görev yapan bu vatan evlatlarını minnetle, şükranla anacak ve asla unutmayacaktır. Bu insanlık dışı, hain ve alçak saldırıları nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Türkiye Cumhuriyeti bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine daha da kenetlenerek, bu hainlerin oyununu bozacaktır. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden bütün aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet acılı ailelerine sabır diliyorum." dedi.

Vali Ersin Yazıcı´nın katıldığı cenaze törenine Balıkesir Milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Ahmet Akın, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, 2.Kolordu Komutanlığı 18.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar Arslanhan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Susurluk Kaymakamı Yalçın Sezgin, Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Balıkesir İl Jandarma Komutanı J. Kur. Alb. Taner Büyükgöz, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu, Kurum Amirleri, Şehit Ailesi ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli