Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Şehit ateşi Burhaniye´ye düştü

Şehit ateşi Burhaniye´ye düştü

Van´ın Erçiş ilçesinde bu sabah teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik´in Burhaniye´deki evinde yas var.

Van´ın Erçiş ilçesinde bu sabah teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik´in Burhaniye´deki evinde yas var.

Van´da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Astsubay Ahmet Çelik´in baba ocağına ateş düştü. 

Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Mehmet Bülent Olcansoy, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Orhan, İlçe Jandarma Komutanı Ali İhsan Kurtalan ve sağlık ekipleri, şehit Çelik´in Mahkeme Mahallesi Cemal Toraman Sokağı´ndaki evine giderek anne Nuriye ve baba Hasan Çelik´e acı haberi verdi.

Şehit düşen Çelik için Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığında uğurlama töreni düzenlendi. Van Valisi İbrahim Taşyapan ve askeri erkanın katıldığı törende şehit Çelik, okunan dualarla memleketi Balıkesir´in Burhaniye ilçesine gönderildi. Şehit Astsubay Başçavuş Ahmet Çelik´in cenazesi akşam saatlerinde Kocaseyit Hava limanına özel bir uçakla getirirdi. Şehidin cenazesi askeri erkan tarafından teslim alındı.
Şehidin naaşı yarın Burhaniye ilçesinde Koca caminde ikindi namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazından sonra toprağa verilmek üzere akşam saatlerinde Burhaniye Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Haber : Mehmet Ertan

 



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı