Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Şehidimizi son yolculuğuna uğurladık

Şehidimizi son yolculuğuna uğurladık

5 Ağustos 2016 tarihinde saat: 14.22 sıralarında Hakkâri Şemdinli´de görev yapan ...

5 Ağustos 2016 tarihinde saat: 14.22 sıralarında Hakkâri Şemdinli´de görev yapan Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı´na bağlı Mirgesav ve Akçimen Üs bölgelerine bölücü terör örgütü mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla ve havan atılmak suretiyle tacizde bulunulması üzerine çıkan çatışmada şehit düşen İvrindi´li Uzman Çavuş Tuncay Küssen İvrindi ilçesi Çarkacı Mahallesinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Uzman Çavuş Tuncay Küssen´in cenazesi, Hakkâri ve Van´da düzenlenen askeri törenin ardından havayolu ile Balıkesir 9. Ana Jet Hava Üssü´ne, oradan ise karayolu ile memleketi İvrindi´ye getirildi. Vali Ersin Yazıcı ve beraberindeki heyet, Şehit Uzman Çavuş Tuncay Küssen´in anne ve babasına taziye dileklerini ileterek sabırlar diledi, helallik alındı.
Vali Yazıcı cenaze merasimi boyunca şehit ailesiyle yakından ilgilenerek acılı aileyi teselli etmeye çalıştı. Helallik alınmasının ardından cenaze aracına konan Uzman Çavuş Tuncay Küssen´in naaşı tekbirlerle cenaze namazının kılınacağı Çarkacı Camii´ne getirildi.
Şehit Uzman Çavuş Tuncay Küssen´in naaşı kılınan cenaze namazının ardından dualar ve tekbirler eşliğinde Çarkacı Mezarlığı´na defnedildi.
Vali Yazıcı, defin işlemlerinin ardından Şehit babasına Türk bayrağı ve oğlunun fotoğrafını verdi.
Vali Yazıcı, bayrağı şehidin hatırası olarak hediye ettiklerini dile getirerek, öpüp başının üstüne koyduğu bayrağı şehidin babasına verdi. Şehit babası da bayrağı öpüp, başının üstüne koyarak teslim aldı.
İvrindi İlçesi´ne bağlı Çakracı Mahallesi´nde düzenlenen törene; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Taner Büyükgöz, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, AK Parti milletvekilleri Sema Kırcı, Kasım Bostan, Ali Aydınlıoğlu, Mahmut Poyrazlı ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli